一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
真係好想知d妹豬影完
再俾人賣埋廣告 身邊嘅人睇完
本人既心理係點
雖然啲片好kick,但最後瀏海又剪得幾靚
搵ig識剪瀏海既好少,呢到google doc得幾個有推介到空氣瀏海,睇ig profile又唔見佢地有post過剪瀏海case
想請問仲有冇剪開瀏海既stylist推介
有無人去過hair do group到剪?
見依家做緊cut + color + Milton treatment先一千幾抵
有無人試過 Louis.hair.hk @ eight_art.for.hair
見佢full bleach / highlights/ balayage 一樣價
有冇人試過呢間?伏唔伏?
去過銅鑼灣分店
第一次去真係幾好 service唔錯
有package都抵 單價覺得少貴

想問下有冇人試過呢間?
想試下電wolf perm cut 有冇人有好推介?
唔好~呢條友有偷圖前科 拎日本髮型師D作品黎賣廣告
有冇人試過呢間伏唔伏? 見佢啲balayage幾靚
想入行 有無a grade Salon 推薦
想問有冇人知京喚羽home care, 係洗唔洗過水?
做過兩次
第一間話要過水
第二間話唔洗
[警世] 有無人試過係salon電髮嗰陣部機跌火舌
https://lih.kg/3487552

呢間要blacklist

有冇人試過呢間?
試過問價
憑乜收咁貴
想問問有冇荃灣區salon推薦
男士長頭髮想修剪下
想問下有冇ching去過yonda 剪過頭髮
啱啱比一間尖沙咀髮型屋放飛機,而家諗緊:
1. kchairhk 平$200 但係連登得一個好評
2. ryen.hairstylist 貴$200 連登有起碼五個人話幾好

利申兩個都係懶人包搵到嘅
大家建議邊個好啲

kchairhk
ryen.hairstylist
kchairhk我無試過 不過我搵ryen整過
我覺得佢幾細心 會自己落手 就算有時係助手上色 佢都會喺隔離望住 同埋會建議咩髮型適合我多啲 剪得幾好 最重要係上到我想要嘅色
Kim Robinson 間salon執咗
仲諗住第時有錢可以去試吓

Btw 睇到呢篇嘢突然覺得有啲心up,係一代老香港嘅終結

https://amp.scmp.com/magazines/post-magazine/short-reads/article/3232239/goodbye-hong-kong-kim-robinson-god-level-celebrity-hairstylist-ready-close-shop
Update 吓大家 最後去咗kchairhk
覺得佢deserve 更多attention

態度勁好勁有耐性,全程自己落手
漂出嚟嘅色勁靚亦都同色板90-95%似,未試過行出salon開心到咁
整咗底層染漂咗2次都係$850

未見過有髮型師有客人問treatment之後唔建議客人做,feel到真係由客人角度出發,唔係淨係賺錢,全程0 sell

利申唔係打手我都係第一次去tst salon

幾錢埋單?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞