一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
舊K11 有啲師傅係掛牌 freelance 可能質素會參次
btw 幾多hair corner師傅去咗myos
ritz cliff ziv Jim 果啲
果幾個收費都貴貴地
真 想試下去myos電
但都要成2000蚊
有冇人試過manis.l_hair 漂染
搵開邊個髮型師?
未去過Myos
不過睇過YouTube 見Jim整得幾好
諗緊試唔試好
Jim 係幾好
不過你預自己整冇佢ig 啲相咁好
之前已經1700
依家唔知幾多
漂染邊間好 有冇人試過Mini__hair_

有冇人去過呢間,覺得點?
我想漂染,有冇好salon 推推
邊間剪韓仔頭好?
粉嶺上水有無邊間推薦?男仔剪髮
我去韓國人salon
Shisedo上直下曲
唔知係咪d product 唔同,
洗完頭唔用護髮素,都好滑
本身個頭髮尾有小小爛,
照拉都無問題,整完重無之前甘爛
邊間?
咁撚大濟,其實咁搞法真係可以告撚到佢甩褲。

廿年前我做 junior 時向酒店 salon 做,有次朝早有條鬼婆遊客黎漂頭上 10 level 既 pale blonde,漂完好地地上色但個 technician 戇鳩鳩搵把洗唔乾淨既染髮掃一搽上頭髮度個掃 d 紫紅色一野就染埋上去,個鬼婆己經 omg 咁但佢仲戇鳩鳩唔即刻沖水過左成十幾分鐘先沖走去,率之頭頂成撻淡紅色之後再漂都漂唔走,最慘個鬼婆有個 event 要去,根本冇時間比佢執,結果個鬼婆 call 酒店最大粒嗰位落黎,之後又出哂律師信又驚動公司個幾位幕後金主,結果最後公司要賠返十幾萬比個鬼婆,而個 technician 最後要敗走台灣。
想每隔2星期就剪一次
有冇d平又手勢正常的師父推介
Soo hair salon
不過網上見過負評。
story_hairstyle 呢間係懶人包推介list,但幾百蚊揀三件package有無伏⋯
但佢地真係幾好。一分錢一分貨。
同事介紹呢個整都唔錯Simon_choi_hair
有無女仔剪頭髮推介? 碌晒上面多數都係染/電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞