一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
選3項基本上係伏
喺佐敦嘅一間salon中咗伏 Ig: Vinehairhk
俾個叫Alex嘅髮型師漂斷晒個頭 剩2,3cm (本人絲打)
斷到一忽忽 仲要甩咗成半把頭髮
頭髮本身都漂過一兩次 都好傷 所以諗住補漂髮根染翻深色就算 結果佢話 横掂都漂就染隻淺色啲啦 我就信佢啦 諗住把頭髮應該都頂得順
結果一染完 佢吹頭已經甩咗好多頭髮
過幾日一洗頭 頭髮係咁甩 頭頂啲頭髮斷晒 之後急call翻個髮型師 佢都知岀事 即刻打電話嚟話幫我做翻焗油
之後我頂唔順叫個髮型師退錢 佢秒退 佢勁驚我踩上門追數咁 話私人過數俾我
我都冇去再翻間salon做焗油 因為我唔放心交個頭俾佢
佢完全冇判斷我把頭髮嘅髮質可唔可以繼續漂 夾硬嚟
整衰我嘅頭完全零歉意
我依家啲頭髮仲要勁易斷…
我之前去旺角嗰啲salon 啲髮型師都有判斷我個頭可唔可以再漂
呢個髮型師係完全冇 仲要染完嘅時候同我講要唔要偷薄個頭 嗰陣成個地下都係我甩嘅頭髮
染斷晒我個頭仲想剪 你乜撚嘢髮型師嚟㗎
頭髮斷晒
咁你有冇搵第二個髮型師救返啲頭髮
做返焗油修護返佢好啲喎?

有冇剪韓仔頭介紹
有冇人有loft salon Teri既contact
佢冇做但想搵返佢剪
想問整過balayage轉全漂有冇好推薦
搵個幾間都話太難唔接
Balayage 轉全頭漂你係咪玩鳩自己
有髮型師肯接既,但冇2000up 你都唔洗致意落樓
因為技術程度過高,2000up 係收技術錢
Sean li
只會搵佢剪 價錢公道 手勢好好
呢三年都係搵佢剪同染 每次都做到我想要既效果
0sell
之前中過其他髮型師伏 係sean救番我把頭髮

Ching 你個名
祝好夢
有無啲識剪韓式瀏海嘅salon推介
呢排成日見到r.epair_hair嘅廣告 好似好勁咁
有無絲試過
睇懶人包…
呢間出曬名偷相&超級伏….
有冇巴打試過 jason.hair.stylist
唔好話轉全漂,要全頭tone番同一隻色都有難度
如果個師父自己做收你幾多錢好,時間成本都唔夠,做兩個highlights 好過
男仔電+染有冇推介
有冇ching去過tyleroopshair
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞