一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
係呀兩層都係佢染的,可能因為我嗰時夜,啲助手放咗工
開藥水冇留意,因為我除咗眼鏡乜都睇唔到
不過我追post之前有人喺佢度整過話有喺面前開藥水

再講多次我唔係打手 我搵kc整頭都係因為連登各位大神嘅cm
試過同fd去過terry leung
大部份時間都係助手搞 洗頭洗得衰都算 仲要個助手啲態度勁閪又粗魯 啲色染到我額頭都有

同埋我只係搵佢染個深啡色 個髮質已經差咗勁多 隔咗幾個月一沖涼濕水啲頭髮都仲係硬到仆街 痴實哂一舊 但喺到見其他絲打又無依個情況唔知係咪我比佢放置得太耐搞成咁 嗰陣染緊髮佢有同我講要去電髮 所以遲咗好多先洗我個頭 以前曾經染過泡泡幾次 都居然無今次咁傷利申先搵佢染嗰時一早剪走哂泡泡染過嘅位 都係健康無搞過嘅頭髮嚟

而我個fd仲撚慘 搵佢漂個灰粉色 聲稱可以keep到一兩個禮拜 點知隔日第一次洗頭已經即刻甩哂啲色 仲要變咗金綠色

btw勿相認
有 已經搵過兩次 黎緊約左balayage
佢強項應該係染 剪都係得修少少
下次想佢再剪多d 個型

會keep 住溝通 嗰時我想偏白金
出黎效果同佢d 片都還原到8成
assistant 都幾好人
之前試過太多間等晾你喺到太耐覺得好辛苦
佢就唔接多客 or 有時佢忙緊
都有助理過黎check 住 覺得幾好!
有冇人試過搵agnes_hair .hk剪同染頭髮?
hair culture 呢類夠 a grade 未?
算啦,kim 身體都己經麻麻。
Ig搵唔到ryen.hairstylist 呢個account, 想問下係咪改左名
已試伏了⋯⋯
隻色出到嚟同原本講嘅完全唔同
明明比埋圖㗎啦 出到嚟搵唔到邊一忽係似
除咗一開頭sell treatment 嗰陣見到佢 全程都係助手整
剪頭髮嗰陣啲手勢好似成個學徒咁
拎起撮頭髮想剪又唔係 唔想剪又唔係
剪完又唔對稱
宜家唯有狂洗頭等甩色
佢出名伏之前睇唔到 stop唔到你 我好抱歉
追po最後去左旺角loft剪瀏海
walkin 洗剪吹+等 都搞左2個鐘
洗頭+髮型師都唔係好掂
洗頭又大力又用指甲刮,按摩用死力
最重要係個髮型師唔撚柒識剪瀏海,想剪空氣瀏海變比狗咬,上下層長度差勁遠,夾唔到陰
同佢講同我比你睇既圖好大分别,竟然好意思理直氣壯話人地影相預先set好個頭先係咁
pat陰比你剪到咁撚碎,點撚樣set?自己技術唔得就賴人
最後叫佢剪多兩剪平衡返兩邊,佢見到已經剪左好耐,好唔耐煩,我唔敢再叫佢剪,急急腳走了
同場仲有個女髮型師剪瀏海正正常常,同你手上就變小丸子
真係屌出聲 條友叫Calvin

剪完見唔對路,就走去咗另一間做漂染,@wind_hair
用paimore漂粉 任漂
漂得幾好,頭皮唔會痛,頭髪冇爛
本身都冇firm要染咩色,純粹同佢講咗個大概
最後決定染奶茶灰偏灰,日光真係偏灰,室內光係偏綠
自己睇覺得偏綠,其他人望覺得係灰
最後都唔理顏色係點,至少冇做treatment下,漂左2次個頭都仲順滑,同未漂之前個頭冇乜分别
之前做個啲套餐,淨係漂髮尾已經乾過菜乾,頭髮毫無彈性
所以今次漂完好滿意,下次可能要諗好染咩色先去再染
男仔? 18歲樓下?
唔好去
淨係染髮有無邊間抵&好?
呢個算吧啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞