一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
想染髮 想請問scena.hair好唔好 睇相好似幾靚
最近想試下京喚羽treatment
個頭漂完後越嚟越kick

想請教有冇邊間做呢個treatment幾好~
我見有啲salon仲用緊舊式成粒波嗰啲蒸氣焗
但好多已經轉咗嗰隻叫納米噴霧嘅嘢

係咪效果會差好遠?
有冇髮型師入嚟講吓點樣為之假?
如果係你面前”節”出嚟應該唔會係假掛?
上嚟包膠先

1. Story_hairstyle (2019年試)
當時學生價電Paimore $900有找
記得髮型師叫Eric,都幾細心(但前幾個月問佢好似已經走咗)
電出嚟係想要嘅效果,8月電都keep到去第二年嘅3月
仲有14日保證期,都推薦

2. Salonumi (2020年)
一人髮型師黃店,淨係做你一個。會好盡力咁整到你provided圖嘅樣,不過turns out個髮型唔太啱我同埋剪得有啲薄
但髮型師好細心 修得好仔細 睇相覺得佢剪男仔頭好似靚仔啲

3. Hair.by.terry.Leung (2021年)
我記得佢係伏salon入面,但最後整出嚟都係我都要嘅效果。可能事前有溝通/睇落太細所以就無叫我加嘢(本身自己講咗要用paimore)。一開始溝通完,佢幫我剪頭髮,之後上卷佢上咗一兩個,其他嘢大部分都係助手搞。全程無咩講嘢3個幾鐘搞掂,效果okay都keep到5,6個月,introvert 啱曬

4. Alice.hairlogics (2022年尾)
呢間係揾hair model先去,個髮型師都會溝通好再落手,出嚟效果都幾好。salon地方闊落服務都幾好。唯一不足係另一個人幫我吹頭嘅時候佢手鍊嘅細鐵牌係咁打到我個頭無用treatment但頭髮電完都幾滑 遲啲再包膠睇下hold到幾耐
我都係聽我髮型師講都係咁講,同埋真既京喚羽其實全程都要有人係度做,唔可以行開…
有人做過韓式大卷嗎? keep得耐嗎?

mk有兩間分店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞