一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
Salon 焗油一般要睇佢有咩成份
同埋睇隻焗油做出來個效果係for保養定係一瞬間順滑
好多都係一瞬間順滑(例如B.5 根本冇用,冇營養入到去髮芯)

如果只係for 順滑而非養好把頭髮
求其係街買個澳寶搞掂又平又易買

如果係for 養好把頭髮既
(通常都要keep 住做,好似睇醫生複診咁)
就搵下有冇X treatment 或者 京喚羽 既salon 先好做
之前有人問過k18
K18都ok,但佢複診頻率再高啲,價錢再貴啲
建議荷包有翻咁上下先做

另外做完焗油最好平時都要有保養打理下把頭髮
基本上就好似保養塊面咁保養把頭髮
(尤其又漂又電)
same好多ig睇相靚但又驚假相中伏
京喚羽效果好?
我見隔離po個髮型師反而話京喚羽麻麻,b5/xtreatment全面啲
我本身都想做京喚羽
咁樣講應該係因為佢鋪頭冇姐
氹你去消費一定係要sell自己有既嘢
同埋好多salon 未必所有treatment 都有
因為成本問題
B5點解咁多salon 有同埋點解咁大熱
係因為佢成本平,又做到效果(表面)
佢有X treatment 你都可以去做下
好,唔好我都唔會叫你地去搵有邊間salon 有得做
不過京喚羽開始爛大街
自己睇路
見有同行會買個樽翻來
入邊裝垃圾護髮素當係
同埋京喚羽做出來個效果係強韌加微光澤感
佢摸落去一啲都唔順滑(至少唔係B5果種觸感)

如果你做完京喚羽摸落去又滑又順就自己睇路
其實有髮型師專做男士
可以ig 搵下
有定時電髮嘅人適唔適合漂髮玩inner color?

本身係自然卷髮質好差,叫定期做下縮毛矯正先變好唔知搏唔搏漂頭好

有朋友漂完頭髮變得好乾又成日甩好驚變返以前咁
上連登搵食
小心俾人屌
唔該
係之前都問過一間又話唔好
但佢又好似真係冇做京喚羽
因為京喚羽步驟繁複
成本貴
做既時間長
講緊做一次要有一個助手係隔離睇實
成個過程助手都好難有時間行得開
你預做一次京喚羽(講緊跟足程序)
最快都要1個鐘
以成本效益對髮型師來講一定唔建議你做
大埔有冇邊間推薦男仔剪
男仔日韓分界有冇邊間推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞