一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
我今年年中有幫襯過佢一次
嗰陣剪瀏海+染 本身個plan係700$左右啦
跟住去到同佢講完 佢話一定要做返個修護
最後焗住揀最平嗰個修護都要比多500$ 千二埋單
不過佢啲瀏海係真係剪得好好嘅…

不過都可能因為佢想將我個改造擺上ig
成個過程都有錄低 所以先整得特別好掛
但overall嚟講我覺得唔係好抵 尤其係硬食咗個treatment
所以應該未必會再去
同問
我係絲 今年有比佢染過一次
700$ 剪+染咗個霧面灰棕色
本身個plan係600$
但佢話因為我膚色比較黃黑
所以建議我做霧面色可以顯白啲
然後就加咗100$ for 日本霧面染料

我係同個朋友一齊去
個朋友話唔會再幫襯
因為佢覺得個髮型師幫佢修完個頭冇分別

我自己就覺得染髮係幾好
但係剪就真係幾一般 700$嚟講唔係幾抵
Artisan
染highlight 女仔 有咩推介?budget 1500內
男電日系 有冇唔伏推介
追左post 勁耐都唔係好搵到想試既鋪頭
暫時留意緊
Loft salon
Hair theorem
Rem hair
韓剪
Jackyhair dairy

感覺loft salon 評價有好有壞
其他好似少comment, theorem係咪之前post好多人推
Jacky 同 rem 好似比較高價位,但rem 有d圖又幾好睇,唔知係咪model 關係
韓剪感覺速剪冇咩信心,但之前好似有巴打推黃埔剪得好,但唔近自己,可能考慮其他分店店

利申:想剪日/韓系男,唔油頭all back, 髮線高
想問有冇人去過scena.hair? 見佢ig story d highlight好似ok咁🙈
態度唔太好既話就不了
咁如果係felix_manshair?有冇師兄試過
@lewis.hairstylist 幾好,係佢度整過幾次,都玩過highlight
佢$480剪 加價加到$680 快到😮‍💨
垃圾 不要去!
岩岩出道無耐 就加價囉
漂頭全程助手搞 整完出黎完全唔係我想要隻色😤
剪頭髮更加唔洗講
錢多既話咪試下😵‍💫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞