一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
但點解你有佢Ig cap圖? 呢個要佢本人先睇到 定你係佢本人?
做咩篤爆?佢自己讚自己?
笑到
Hello Kyle
都唔知你做乜
有冇人染過奶茶灰係成功
低級打手
旺角 大角咀 奧運 平剪

富多來商場地下,間鋪叫結緣

老闆剪,洗剪吹,唔記得$110定$120,一般般
勁hea可能太多客 同時整好多個
整上直下曲 唔會問想整成咩效果 8成都係佢助手整
返到屋企發現有一撮頭髮無電到 勁快就直返
下次真係搵個無咁出名無咁多客既可能有心好多
ig bio寫過程由本人處理
吹撚到
屌 我都而家先見到呢句野
搽膏全部都係佢助手整 佢淨係負責用直髮夾拉直同第一次捲
連埋剪頭髮 佢落手整應該得15分鐘到 但坐左5個鐘
我都喺 我唔知佢邊度寫左焗油 最後收左2000 我都打左個突 (搵B師傅) 電上個捲都係助手上 down perm都係 最後down perm好唔貼 所以都無下次
呢個大伏
開始時搵佢down perm都ok la 正正常常 之後佢轉左去幸福中心 個助手都唔同埋 助手不停sell我做頭皮清潔 每次過水都sell 好柒煩

之後我要整嘅係個陰係好白金個種 最後佢漂唔夠 由用紫色洗頭水去黃就碌柒晒 就變左湖水綠 藍藍綠綠 最後佢都知柒左 又話幫我用黑色染返個根 因為髮根有啲橙 最後幫我上左藍色 話襯返個藍綠(死兜)

其實個陣真係幾崩潰 因為我個頭for表演 我以為佢會識做俾返折口我啦話晒咁大出入 點知最後佢仲要收返我加藍色嘅錢 最後好似整咗千尾 最後頂唔順啲綠色自己買咗盒啡色嘅染髮劑冚晒啲綠

我想整嘅:

我比錢得到嘅:

呢啖氣由年頭忍到年尾 終於決定講
有冇人試過ryanhair_hk?見佢咁平驚伏

有無人試過呢間,見佢岩岩新開又唔算太貴
唔好意思想問下各位,因為好少染髮經驗,頭髮本身偏黑兼粗,想問染普通啡色係咪就咁搵間salon染就得,唔洗漂,我唔係幾知咩色要漂,咩色唔洗漂
我去過loft剪 個女髮型師幫我剪層次
剪完上重下輕 個平陰剪到勁短
屌佢老母
係咪金色頭髮?
一段時間之前 唔記得啦 不過係senior來的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞