一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
點解咁多負皮
Book左先入黎睇到
我上年想整頭髮之前都追咗好耐post,最後搵咗kyle.w_hair 呢位髮型師。本身都係抱住一試嘅心態,但成個過程體驗都出乎預期地不錯。首先我係揀咗做Paimore電髮嘅,剪同上卷嘅所有步驟都由髮型師親自處理,而且電完都好用心咁教我應該點吹頭髮、打理同keep,印象中佢仲要教咗我兩種吹法,which係非常簡單就可以整到兩種唔同嘅攣。而家過咗差不多一年,個攣都仲keep到,髮質冇變差,純粹髮尾有啲開叉,所以嚟緊都諗住再搵佢剪頭髮了~
女 電+染 有冇推介
多謝你用心分享
我個頭係乾同kick 嘅但又未至於爛
下次有機會再電曲髮試吓你個方法先
不過而家都係集中保養甩少啲頭髮先
貼錢買難受嘅salon ig: gary_permhair
https://lih.kg/2804678

MYOS
男友去開間速剪係油麻地 叫chopfox
$120 我自己覺得剪得幾好睇 又幾抵
自此我叫佢唔好再去d $70果d
樓上都有講過架 剪唔對稱 唔識剪 染出黎同張相唔一樣
染到一撻撻
想問下有冇人搵過尖沙咀elab.hair個Elson整頭?
Ryen.hairstylist_. Ig搵唔到
係未轉左名
幫襯咗幾年荃灣間hair kairos 次次都無指定髮型師去做梨花頭但每次都好滿意整得好靚
直到今次又係去整梨花頭就電衰咗個頭 上面直嘅位夾完好似無夾過咁 一樣咁毛燥 下面啲卷有啲電到爛咗個shape又唔靚
個成腳紋身嘅肥仔髮型師就係咁踩我話我髮質真係好差 但我呢幾年都係用同樣嘅洗頭水做同樣嘅treatment 之前整咁多次無一個髮型師話我髮質差
呢間唯一好嘅應該係得個叫Jessie嘅髮型師
想問有無人幫襯過係尖沙嘴嘅jl.e_hairrstylist?
見佢d post嘅highlight效果好似不錯,但見無乜人講過驚伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞