一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
男朋友去漂頭好似1600 係佢另一個男師傅整
隻色幾靚 甩色變左灰毛下次整都想搵佢 至少係正常人
有冇人去過rickykazaf 洗剪 ?
係,成日剪埋啲on9 cutting 以為好有料好有style好撚心正正經經剪啦個個明星日日比人set頭咩
有冇巴打有剪男長髮嘅髮型鋪推薦?
搵左半日好似得1,2間有做開長髮
天生攣頭髮有冇髮型師推薦?
唔知點整個頭好
利申我是巴
有冇啲咩treatment幫佢做埋
九龍/港島區淨剪/洗剪吹有冇推薦
本身有瀏海 想修修佢 有冇啲剪瀏海幾好嘅可以介紹吓
陰就自己剪啦
唔係淨係剪陰 剪埋後面
想問有冇巴剪過一間叫Prime Hair N' Care
ig 係primehair_tst , 係和益中心
因為見到佢有套餐驚驚地所以想問問
另外都想問下有冇巴有髮型屋推薦
因為搵左好多都上哂黑店list
有冇巴打知道呢個髮型師剪得好唔好
想問有冇絲係repair hair剪過,伏唔伏,想重新設計瀏海,但好驚伏
google & share doc好似都見唔到有comment
伏list 有
睇清楚啲

佢只係改咗名
另外佢成個ig 整到小紅書咁好柒
有但唔肯定係咪個個都一樣
而且全程得佢一個客 完全唔洗等
剪得好有心機 又教左男朋友點樣吹頭同夾頭

不過地方真係幾細 得幾個位 好靜
其實呢條友有無料到
見佢yt剪髮護膚咩都有
有冇人去過sh2_salon? 想淨剪
依排去咗2pmhair(又稱2amhair)伏到… 原本我話要漂奶茶色嘅 但佢都好好 話我之前漂過 如果再漂有可能會斷

咁好啦 我最後揀返就咁染 揀咗隻佢聲稱「較接近奶茶色」嘅色 之後染完出嚟同我原本嘅髮色0分別 係真係0 冇誇張 仲收我$998…. 洗完頭見到隻色 真係屌出聲 但最後都算鳩數 畢竟都已經染咗… 費事嘈

仲有嘅係 個頭8成都係助手搞 個助手態度仲要麻麻 粗聲粗氣 第一次 我係佢未開始搽染髮劑嘅時候伸咗隻手出嚟睇電話 之後佢叫我收返入去 咁我以為佢意思係隻手唔好伸出嚟 所以第二次 我係佢搽緊嘅時候 就係袍裡面撳電話 點知佢又話我可唔可以hold一陣 唔好玩電話 我心諗正常染髮睇電話都好正常姐 有咩問題… 就算係阻到你 你好聲好氣同我講 我都gur啲啊….

總括可以唔使去🙏🏽 寧願再俾貴啲去一間真係染得好嘅salon
開埋髮型師名啦
佢ig的片笑撚死7到喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞