一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
請問邊個髮型師有冇男減短髮<6cm
手勢又好嘅髮型師
想試下呢種
見上面有巴絲推介元朗Harris
上星期去左試 發覺收得唔平 個價錢同ig既描述幾大出入(佢有唔同package e.g. 電髮/負離子包洗剪吹$808 染髮$926至$1398不等 etc.
大家如果決定去剪記得問清楚價錢

平日去都多人 感覺都多walk in/做treatment客 同埋感覺佢地不斷接客 就算未得閒都會同個客將講有位 所以變左剪緊/未剪ge都係度等
詳情其實同一般salon類同 都係髮型師同你傾左想整咩頭同比建議
之後大部分時間都係交比助手整 剪髮方面都感覺佢比較快手 5分鐘左右就剪完 個型剪得一般

髮型師會係客人面前開藥水 同問客人想揀咩藥水 但發覺可揀ge藥水價錢其實都比ig show ge貴 講緊已經係personal ig睇ge價錢 但現場ge paimore藥水係$1600(包洗剪吹) 染髮就around$760 同ig講ge $808講ge電/負有較大出入

令人感到印象唔太好ge係髮型師會hard sell
treatment會分開計 而且paimore package好落力sell $1600做一次 佢好鼓勵你交埋下一次費用 咁就$2500左右做2次(9個月內有效) 話好抵架
個陣會諗 我都未離開間salon同未知效果好唔好/last得如何 就好似局住要你join咁 加上我之前係其他salon未試過要join package
anw我直接同佢講考慮下先 佢mention如果太遲覆可能會冇優惠

整體黎講 感覺髮型師係好識用和善ge語氣去說服你add treatment/join package 都feel到好多人成功被sell 因為髮型師有本好厚ge簿 mark 曬客人資料 幾時做treatment btw醒起佢話treatment同負離子唔可以一齊做 而且要另外計錢 so far之前都未試過分開做treatment

利申 絲 單色染加負離子 埋單二千中 本人覺得唔太值
推薦 jackyc.hairdiary

https://instagram.com/jackyc.hairdiary?igshid=YmMyMTA2M2Y=

髮型師幾細心,剪到想要既效果,會一步步教你點gel點set,髮型啲 detail位都做得好令到髮型keep得耐,而且會跟面型幫你剪一個適合的頭髮。
第一次整係搵sean
之後整過幾次唔同salon
發現最好都係sean
會sell但唔會hard sell
千祈唔好搵Ivan Liu
ig: ivan.hair.design
約咗3:00 遲咗起半個鐘先入得
好啦入到去 結果比人放置 整到收鋪最後一個走
連剪頭髮嘅時間都冇 係咁意剪咗兩下
同佢講返要剪薄啲 個頭都係咁厚 仲要成面頭髮碎
千祈唔好搵Ivan Liu
ig: ivan.hair.design
約咗3:00 遲咗起半個鐘先入得
好啦入到去 結果比人放置 整到收鋪最後一個走
連剪頭髮嘅時間都冇 係咁意剪咗兩下
同佢講返要剪薄啲 個頭都係咁厚 仲要成面頭髮碎
九龍東有邊間男剪係ok
去yonxxxx度整你一定後悔
ig落廣告係咪多數伏?
有敏感頭皮,港島/九龍染髮免漂有邊間推介
想問下有冇人搵過six art for hair個tracy整頭
ig係tracy._hairdresser
夾頭夾到咁都真係勁
究竟香港有冇好嘅髮型師 次次去剪頭髮都剪到柒碌咁
建議開post講啦 頭皮受傷間嘢點都要負責 多謝巴打講出嚟
好彩之前唔係佢同我剪髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞