一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
去過一次染髮 唔會再返轉頭
同佢講唔做treatment態度即刻變到好hea
佢個treatment做最basic都要額外加800…
染得又唔係好 出到黎隻色完全同我想要既相反
有冇男電髮salon推介
見到推介list個d ig相都係錫紙燙多 但係我想電S字大彎個種
kelvin_lehuit8有冇巴打試過?
如果我一早睇到個post就好,今日完全中大伏,等勁耐先洗頭,由洗頭到剪頭髮,完全係hea做,睇ig見到設計瀏海好好咁,去完剪到我成個頭一忽一忽,我係一刀切個種髮型,但都剪到左邊特別長右邊特別短中間係冇左一忽咁,剪個頭都成$580,屋邨髮型屋既老師傅都好過佢
髮型師遲到就
Hello Kyle
想問下有冇人去過 Ricky kazaf果到剪?啲師傅手勢如何?見佢都收待貴 對得住個價嗎
我幫襯咗Hairkiss Galy兩年,2月個時做咗京喚羽、挑染highlight 780+400(包洗剪)好似都係2千,焗油真係好貴
不過覺得佢剪得幾好,同埋見其他鋪指名洗剪好多都差唔多3舊水,所以就冇轉

利申:男 長髮到膊落少少
老實貴又唔係真係好大問題 最大獲係整完同佢ig啲相唔似
一開始響ig問價又講啲唔講啲 上到去先拎多個menu出嚟
Hairkiss 真係搞笑
免漂有冇介紹
本身剪開嗰個連啡色都可以染衰
要放手了
你搵邊個剪?
中環髮型師Jacky (jackyc.hairdiary)
一開始係friend介紹 話剪得幾好所以試
去過2次 第一次係淨剪 第二次係做highlight
2次經歷都幾好 一黎覺得佢係幾有心機剪 二黎想要既色同髮型係做到我想要既嘢
價錢黎講 淨剪記得好似係300幾 以呢個地點同overall 出到黎件事係幾好黎講 真心覺得唔貴
Wtfw約咗下個禮拜
我仲記得佢話我髮質差 一嚟就話可能電唔到
我心諗我啲頭髮冇染過冇電過 會差得去邊啊
然後真係當自己係醫生咁 逐條頭髮係度扯吓佢
電完勁柒 完全唔係佢頂置post嘅效果
Keep咗兩三個月就頂唔順剪曬佢
逐條扯一陣間扯甩晒我啲頭髮
我跟個髮型師真係剪得幾啱心水
不過每年都加價 第一年480第二年580第三年680
仲要染髮個d另外計
年年甘加 搵第二度剪算
680係洗剪吹?
有無剪女仔前陰 剪得靚既介紹?
想日系D
多謝大大救命之恩
我準備想BOOK試下 好彩睇到
MORTON依間再上網搵 俾人屌到仆街
依D IG 排版都幾伏下
D風格好大陸
係啊 講緊係短頭髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞