一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (5)

984 回覆
24 Like 7 Dislike
溫度熱而甩色起碼都要過100度wor
太陽曬都要過某個指數既紫外線先會甩

如果係話溫度既話
其實最後完佢幫你set頭
夾落去果下已經甩
唔洗等到行出鋪頭門口

你又冇前後對比圖
好難同你討論wor……..
咁都有負評
4位連登仔有咩介紹
想問rainbow salon Alvin 電髮好唔好?
無,全9部整完出黎都係港式電髮幫你分個64或者中分就話韓式,on lun 9
扮日系,出到黎又係港式剷青或者牛浪頭
牛郎*
好撚癲,仲好意思收咁貴
樂道理髮幾唔錯,成日剪
有冇人試過整完隻色唔鍾意 然後再問個髮型師可唔可以再整過?

本身想染亞麻灰色,自己本身有漂開,如果要整就要漂髮根,會靚啲,但係頭髮會傷,我又冇錢加treatment 所以就聽咗佢講就咁冚一隻色上去 但最後效果出嚟自己唔鍾意但又唔想再比咁貴整過
求意見🙏🏼有冇朋友仔試過依個,幸福中心2樓Salon Muzz嘅Kyle,見到google doc有好評,但又見話幸福中心都係伏,想試佢電髮

即係邊間
之前
試過搵佢漂頭,效果幾靚,做到我本身想要嘅色,幾有心機同耐性
試Caneshairstylist 染免漂色 染頭經驗唔多 但佢係唯一一個冇幫我落頭皮保護 就直接上染髮劑嘅髮型師染染下頭皮吉吉地佢行埋嚟問我係咪少少吉呢 係正常架
(唔知真定假地相信左 之後問過人話唔合理 唔知邊個先啱)
比佢水左做b5 佢會問我有冇做過b5 我話之前有 佢呆左一呆 然後話同岀面個啲唔同 雖然我揾唔到個分別啦
因為我係染普通cool tone啡 所以比唔到啲咩好驚艷嘅感覺我 正正常常囉 但態度都真係幾好唔串
Diu 好想講佢好撚狗上到去埋單千五走唔甩
Ws 問佢係咪600包埋焗油 答我基本價錢
上到去先知一定要加乜加乜先得

仲要唔覺剪得好好
Black list
Btw改名都鬼鬼地
點解仲會有人做b5 成日話日本貨 但我未見過日本有用有賣 仲要根本冇效

有冇巴打試過呢間
如果想改善髮質 新b5 / 京喚羽有冇用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞