試當真(暫名)[認真試下.試下認真] (64) 一生蔚求/熱血康泰/影梓我殭/碰瓷0石/月嵐咸檸

1001 回覆
78 Like 126 Dislike
豪哥守尾門,無論係遲出片定係劇情都無令人失望
一條片輕鬆食齊皓嵐變聲、月嘅喊、月石CP

將探討何謂大人呢樣嘢交比變緊聲嘅皓嵐去發揮簡直絕配,成長又係好校花校草嘅主題

月加分位係喺ig,見到佢做幕後勁加分

不得不提石頭人霍金出場笑到死用靜止畫面懷疑致敬返captv女神排行榜

自家道具大人棍同黃色笑話固然高汁,估唔到完美用得返隔離組嘅cancer report同輪椅有種系列完結舊角色集合嘅feel

最後個人排名
大人棍›康泰=碰瓷›鬼影›犯賭愛

呢兩星期睇得好盡興,多謝試當真
510 都係得個殻,長遠投資 泰月對決好d
算啦 佢都唔諗住贏
呢條片成就stone好過
建議計哂一路以嚟
面試+直播堂+Casting+畢業作品嘅表現
堅決票投綜合表現一直都好好嘅04 泰妹
唔淨係一次本次表現好, 係次次都好, 爆滿Potential
月同嵐都係送緊石上去但係其實何求炒左佢本身都第一
一樣 但應該會投影石
我覺得四條唔計Ellen嗰條各有風格咪幾好 唔洗焗住行鳩行隱喻 得閒玩下MV玩下認真野 咁先keep住有新鮮感
好彩十個都無一個係你咁諗
排名同你一樣 大人棍最有試當真味道
510好似對牆打乒乓
你幾大力打過去就淨係比得咁多野你
反而月泰啲reaction先叫有來有往
間中會有啲神來之筆
事實都證明豪賢修度橋真係高太多班
各有喜惡嘅姐我一開始都話左係個人偏見
locker個靈光一閃係唔係係office講咸野閃咗個橋比豪哥去拍

月石真係好正
豪哥做忍者龜頭之後噴水個shot
睇到爆笑左出聲
一姐今次真係有d可惜
黃秋生叫佢讀好d書唔代表唔可以一路讀一路拍野
最好試當真搵埋佢拍,佢睇開試當真應該最撚夾啦
豪哥幾時拍埋水上人條片 好想睇
碰瓷=康泰>大人棍

碰瓷暗喻太有意思
穿梭戲內戲外 loop咗好多次

大人棍本身對笑話免疫笑唔出
但月石好睇 成長有feel
想睇水上人, before新sex 同雙J人
咁睇啦,如果係幾分鐘至十零分鐘嘅短片,豪腎修的確係創意爆發
但如果長遠係要拍電影/電視劇,ellen/nero嗰套穩定嘅起承轉合就好重要
如果唔係就會變左無限斜棟咁樣結局暴走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞