試當真(暫名)[認真試下.試下認真] (64) 一生蔚求/熱血康泰/影梓我殭/碰瓷0石/月嵐咸檸

1001 回覆
78 Like 126 Dislike
我連開冧打走班長嗰次都一樣係咁講,我唔撐影佢帶頭帶咗咁耐我都一樣冇講過唔知點解佢高票,,開冧我都冇問過,佢有票就係有票
無人講510 係買票呀大佬
我係真係唔明投佢既人鍾意佢d 乜,我想嘗試去明佢地口味令到我自己都可以鍾意睇佢咋 如果真係剩係鍾意睇佢呆既話ok 我唔再問
游學修一路都係話係要觀眾緣喎
實力潛力係比賽之後嘅事

咁觀眾緣呢啲本身就好主觀
有人話影個vibe好夾試當真 有人話完全唔夾
有人鍾意510搶口好笑 有人話遲早得罪人不了
狼少二創康泰旅行團
https://youtu.be/-1baI5bbRSs
d 詞笑撚左
大癲花草表現真係同票數完全唔成正比
康泰後勁大撚到咁
阿康都仲係過唔到遲到曾sir真係唔知點解
由day1開始佢果種渾然天成既喜感已經唔係任何一個花草match到 無論喊緊呆緊笑緊定認真緊都可以有位引到我笑 勁在仲要e種喜感並唔係慈果種刻意度橋度笑點(某程度我覺得影都有d刻意去搞笑 琴晚心事台都有個moment係影刻意講笑話然後nero講左句 你明我係e組有幾辛苦啦)
我諗主要仲有搞笑、可愛、啲反應過癮咁
佢一開頭表演打蛋已經勁多人like
https://www.instagram.com/stories/moon.cytt/2953792071313723156/
無聊計吓,泰亭加埋啲票先高510少少,過埋今晚應該合體都唔夠揪…
原來唔駛今晚,眨吓眼就過咗
想問點解佢哋啲票好似話投就投咁癲
康泰用熱血做selling point吸唔吸引真係好見人見志

泰妹除咗熱血本身性格都好吸引,而且幾有特色
但佢風格同其他四個都幾唔同,轉票嘅話應該好多人揀轉510/影都唔會揀轉泰妹(至少我係咁)

康就係強運+熱血人設,幾特別但比起Stone同皓嵐兩個實力派差好遠
影應該比nero話完個feel太離地之後想擺脫
反而變得太急太搶唔討好
唔係個個觀眾都好似佢琴晚班死忠咁「靚女就講咩都得架啦」「影有」

同場泰妹就自然舒服好多
唔係啦 呢個先係真正嘅佢啦 做返自己啫
同埋佢越突兀個反差先越正 要睇自然舒服嘅不如睇返泰妹
個個都讚泰妹 但叫好不叫座
其實而家某程度上都大局已定
如果大家仲係支持其他花草(特別係第4,5位)
想佢地留係試當真又好 呢個圈又好
繼續投返你地既第一心水 廣告商可能都會睇有幾多人投比佢地
覺得佢地夠受歡迎就比多D廣告佢地接
泰妹基本上冇hater(21強分分鐘得佢做到)但同時好多人都有個第一心水喺佢前面,如果有兩票佢好大機係最多人投嘅第二票
岩岩先投泰妹原來佢排得第3
想知點解曾蛇咁穩第三
利申 十強台慶片先開始睇
佢之前表現係咪幾好?
我一直都唔中意曾蛇
佢對眼好邪唔夠正氣
同時講親嘢都做好多盤算(不論好壞)
校草嚟講睇得最唔舒服就係佢
咁我都同意佢係個樣先比人話離地 人冇乜問題
不過如果係sell呢隻突兀嘅你預同510搶口一樣有人鍾意有人唔鍾意
我自己buy kayan嗰隻靚得嚟好笑嘅鳩多啲
十強之後覺得最唔討好係佢
又遲到又唔係sell樣
戲就一般素人冇乜特別
但好穩第3 唔知點解
因為佢不嬲尾二,依家何求落咗去佢咪穩佔尾三/第三囉
曾sir真係冇乜記憶點
起碼仲記得阿康係熱血撚
同埋阿康年紀樣身份都符合校草standard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞