試當真(暫名)[認真試下.試下認真] (64) 一生蔚求/熱血康泰/影梓我殭/碰瓷0石/月嵐咸檸

1001 回覆
78 Like 126 Dislike
之前我少睇係因為我真係冇興趣每星期花一個鐘時間睇綜藝咁逐個認人
而家有呢5條片,連我呢少留意花草嘅都大概講得出佢地特點
其實一個拍開網片嘅channel想sell人,最好嘅方法自然就係搵佢地拍片
好似之前搵校花草拍下班勿語同風向擂台咁,我覺得唔差架喎
啱,睇條超過半個鐘既片,又冇興趣
我都係十強先記得啲名
有心有能力有potential有表現有熱血
仲肯去旺角暴走力拉票搏一搏
只投泰妹no need think
影如果走靚女路線拍愛情片好難同原有男幕前夾
可能要長期拍石

反而泰妹510已經想像到做豪腎locker個妹專心被撚

定位似返上年ca同慈咁
Channel多鳩片要配角咁慈出鏡就多啲
https://youtu.be/zQoT9n-RJkA
好好笑,個個傳媒都淨係訪問校花無人訪問校草
之前topick已經係咁
好似話訪左未出
一直有風向吹緊話點都係而家領先嗰兩個贏
下面三個輸硬唯有投第二個
做勝利球迷都好心自己隊波真正出左局先轉軚啦
明明場波就未踢完 咁都可以轉投第二個
咁第一心水都唔係好第一姐
豪哥段片都成15 分鐘但係睇落好快完,鬼同666 先11 13 分鐘但係睇極唔完想佢快d 到尾咁
有d 人就係鍾意玩小聰明
好撚鍾意豪哥
鳩得黎又有D味道
比ellen 導?搞到一鑊粥喎
試當真既人真係越有料越岀名豪腎嗰兩套係真係可以做到令我依啲街外觀眾由心笑左岀聲,其次Ern諗頭有創意,之後先到幕後既nero 同ellen。

試當真三巨頭真係缺一不可
咁樣勝利球迷轉票,搞低咗泰妹好唔抵

堅決不做勝利球迷,想睇泰妹多過影
牙月原來玩過造星
Ellen今次失手都唔駛踩到咁低
豪哥有好多條經典之作都係同Ellen聯導…
同埋佢自己都有好多正野
支持follow your heart
以咁耐以嚟你覺得佢表現最好, 最令你想睇落去嘅一個嚟投
堅決只投泰妹 盲撐到底
佢有咩代表作?我聽你哋講最多既13B都唔覺得好睇可能我get 唔到,我想睇嘅一係鳩片,一係有意思嘅(e.g對面那位),一係兩溝既(e.g大人棍)
All in泰妹
nat咁新佢先導唔掂姐, 同埋唔夠時間比佢fine tune劇本
本身個構思原型就係喜劇之王張柏芝, 又真係估唔到會冇睇過呢齣戲嘅
演戲上石>求, 月>nat, 論cp更加月石>nat求
唔好忘記ellen未加入之前, 試當真係極少sweet嘅片種
一條片失準姐唔洗踩到佢咁嘅, 如果真係咁冇料, 唔會個個叫佢一姐啦

明白網絡世界, 特別係連登, 係鍾意一沉百踩
但都唔駛咁誇張丫ellen同nero都拍過好多佳作, 叫好又叫座, 而家講到佢兩個係廢物咁
豪腎都大把作品係唔叫好唔叫座架啦

ellen 單獨導 - Uber爸爸 3, 疫情幾時緣, 香甜粟米片, 親愛的, 每天外你多一些, 劇本醫生
ellen聯導 - 葵興森林, 針情, 沒有秋天的童話, Uber爸爸2

nero單獨導 - 我和殭屍有個誤會, 極速珈其, 裝帥的Locker, 裝傻的Locker
nero聯導 - 沒有秋天的童話
先出片真係無著數
所以我咪話我get 唔到依啲情情塔塔嘅嘢,何況我既評論係冇包含校花草佢哋嘅演技,除非連對白都讀唔到。我淨係睇個故事內容,唔知佢想做乜表達啲咩。

咁其實都係稱呼嚟嘅啫一個稱呼唔代表啲咩。我唔係話佢完全冇料到,只係我唔認同由佢拍+月石會好好睇姐
佢最大失誤係無因才施教
吧吧從來都唔係好演技,叫佢演大反差角色咪即係讀對白
豪腎ern9就係針對性俾花草發揮長處,遮唔住嘅缺點就寫埋入戲嘅一部分
做左成個月投影機
睇曬5條片決定投泰妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞