[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#21

1001 回覆
7 Like 40 Dislike
洗頭水問題 【用緊咩洗頭水

天生鬈【有時侯以前無 之後有都唔奇
有次去salon gel 完頭,髮型師話隻gel牌子係Milbon想問Milbon係咪有隻唔笠既gel?
同埋呢啲係咪叫啫喱霜?
短髮硬同豎到仆街,成個鮑魚刷咁。有無方法可以令頭髮貼服啲?
樓主點睇夾個啲髮片
想漂髮但係坐喺salon 5-6個鐘有少少辛苦
頭髮天生曲同埋漂過所以比較傷同毛燥
之前用lebel serum既洗頭水同護髮素 再加吹頭前用moist
岩岩用個陣真係好左好多 但用耐左唔知點解好似又開始毛燥返
係應該轉洗頭水定點 唔該巴打
聽日影你,今日唔記得左
jmw air collection
電到 但如果太幼就真係唔建議咁做

個鬈紋會 平d 扁d

由其如果上手藥水好盡,好淋咁
milbon 有好多野。。。

唔知個效果同個樣或髮型 真係估唔到

直接問可能會易d 準d
好過Dyson ?
咁樣得電

或者真係留到佢好長
肉酸。
可能近期天氣?  或者你最近打理上有無咩唔同

例如換左風筒 或者吹既方式?

或者唔吹頭 但 抹乾個頭嘅時候 方式有唔同

因為好細微既野都會有影響 而你話 因為頭髮習慣產品呢樣野 應該排到最後
教到最細風 無敵
性價比高

但dyson 送禮有加成。。 品牌
之前一直爬你文見你推介lebel 嘅洗頭水,而家都用左一段時間,想問吓如果想轉牌子仲會有咩推介?想洗啲造型產品洗得乾淨啲

利申:每日都會用鹽水、泥加spray,如果唔係啲頭髮軟到黐線
頭髮毛燥
有咩方法可以唔好咁毛燥?
除咗用Conditioner
前陰比較少,所以頭頂啲頭髮會留返比較長,但係變相咗好難造型
Hello 巴打
我今日去左做b5 第三代紫色 個treatment
想問下係咪一定要搭 Nano R3 system 個部機先work ?
我見佢用部手提式 中size 既機 噴
驚被昆

呢個牌子好用
頭皮易笠同油
髮尾易乾同炸
試過用Lebel Cool Orange Hair Soap但髮尾會太乾頭皮會易痕
想頭皮冇咁笠同油應該用Lebel IAU 邊隻定有其他選擇?
想問下其實KK treatment 傷唔傷頭髮?
如果唔傷 啲頭髮會唔會養得返靚?
其實 隔住用深層清潔

或者清潔力ok 既 都可以

近期我用緊mielle 又大又抵用

同埋都幾乾淨,我頭髮長 平時前陰重spray

同埋 每日又鹽水又spray 既話

我建議你電左佢 然後減左鹽水果part
驚甩頭髮

或者自已用夾 夾下
咁要電 或打底 當有需要時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞