[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#21

1001 回覆
7 Like 40 Dislike
我依家髮型好奇怪
左邊好厚 右邊剪到好薄 左邊嘅瀏海係疏到見到額頭
我依家想養返厚個頭 去剪頭髮係咪淨係修短髮尾
跟住薄嗰邊嘅厚度係咪會慢慢同厚嗰邊差唔多
定係我要鏟光佢 等兩邊一齊生
*右邊瀏海
dr junior
milbon
lebel
專針對修護保養既都可以

咁treatment 人地搽同自己搽咁緊係交比人好d

又有 機用

自己唔係唔得 都花功夫同埋成效會爭d 咁解
highlight 部分新生髮唔多 其實唔洗重挑都ok

或者往後轉下其他 都可以

如果剩係講以上既問題

多數就睇highlight 有幾多黑色 再決定係重挑返定 直接上
當然如果你一定要有對比度

咁要重挑 除非本身 上次上或 再染之前 隻色對比度都大

唔係既話佢開頭一定係差唔多色 然後等佢fateout 返
都算low,既

如果你係要去剪 直接相 會易d

其實佢集中個尾有鬈

當然佢係天生鬈既 好多時都會有咁情況

你要特登咁整 都唔係唔可能既
其實兩樣都得

你話跟返薄果邊
【令你變返一 致d 一體d 但留既時間會遠左d

【以現況 由佢住先

咁睇你頂唔頂得住佢咁解
Hello
想問下直療同熱療係啲咩嚟嫁?
焗油? 定係電髮嚟呢?
些些
hello
請問要剪微分碎蓋應該點同髮型師溝通?次次show張相出黎佢地都係幫我整個鍋蓋頭
我頭髮軟 貼額頭 係咪要用髮膠
好的 去左買Milbon嘅Restorative(嚴重受損髮質)洗頭水同護髮素 希望用完有幫助
冇幾耐前電完上直下曲
唔知係咪佢電曲電得太高
側面d頭髮彈起晒
頭頂又好扁 睇落好奇怪
想問有冇補救方法?

電髮
只係頭髮做完偏酸性,所以會有滑既質感
但如果髮質太差或處理上有問題

會比普通既乾更淋
你send 張相黎睇睇

加你自己個頭黎望望
thx
剪呢啲通常要去幾錢嘅barber shop
頭髮天生烏黑同粗硬 次次染完都係出粟子啡嘅色 但又唔想漂頭 有咩辦法
如果都唔得既話 講我聽lor 介紹你用指定款 【我有用過

因為 洗頭水真係好個人 起碼用緊個 自己有睇過既 會了解多d
咁奇

有無圖睇 置頂有t
無話幾多錢去定到個成效

不過 我諗大概三百中

睇佢d 作品而有你相似既感覺,就ok,
染兩次

先推淺做色 然後再上色

但你有無話想做咩色既感覺先
等我試用返一頭半個月去睇睇效果先
唔該你
hello 想問下頭髮成日炸毛嘅話可以用咩product改善?
我髮質應該係細軟個type 由頭殼頂到髮尾都係炸
依家每日用護髮素同hair mask只係改善到2成左右
我係7,8年前染完頭之後先開始炸毛
到依家已經接近成4年無染過 但係髮質都係無變返染髮前咁好
有冇捲髪梳介紹
風筒有無介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞