[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#21

1001 回覆
7 Like 40 Dislike
想問吓有無啲易洗既gel推介?又唔想外觀睇落會好立立令咁。thanks
你呢個係幾個問題 溝埋一齊

high light 係一定會黃同快黃
除非一開始個highligjt 上到好深

白頭髮 要對比唔大 應該成頭偏淺 唔好有深色部分
如果你 底色係深 咁同白都有對比

自己會補染單色好d 【唔建議 而且有highlight 既話 更加唔建議】

如果聽你咁講 我會 成頭染淺 然後 highlight

將d highlight 上返深色d

出到嚟個底色會偏淺highlight變深
然後等啲highlight部份自己甩色

可以話叫 low light 既

左一左二都ok

圏字個支 會更似你講果種
泥 見你t 左我
請問吓鬈髮應該用咩product? 慕絲、髮蠟?
lm
Milbon milk 3 好搽好用
呢類無用開

所以幫你唔到
請問巴打
本身頭髮好硬同埋好快長
而加電左髮
有咩定型推介
主要想固定返個型
同埋最好易洗甩
用得

保護我用milbon

咁產品你跟返個stylist 都ok 既

定你係自己染。。?
男女長短
男 中長
硬 同偏長

milbon prejume mousse 3/5

5就硬dd

有少濕

巴打我上星期第一次染頭髮(紫灰色)
去髮型用品店個老闆娘推薦我用依兩隻產品黎洗頭同護髮 但我上網搵無乜依兩隻產品既介紹 想問一下依兩隻產品有咩評價
同埋老闆娘話遲啲我既頭髮開始甩灰色就再買灰色洗頭水洗頭 到時去黃洗頭水就間唔中頭髮現黃先用 請問咁做岩唔岩?
同埋係咪之後每次洗頭都係用去黃/灰色洗頭水?
自己漂染啊面層隻色係咪應該揀隻唔洗漂輕鬆啲先?
漂粉見之前話paimxxx一般,有無邊隻推介
直頭問染果個styling可能會好d
如果對比之下問老闆娘

我會直接用有色既洗護 唔會用去黃
除非你唔想keep 住有果隻色

去黃唔係一定係見黃用 係睇你想隻色點樣

你有色果d 見黃都係可以用。。。

因為用呢d 無話特定既方案一定岩

不過我就會睇隻色決定

如果刻意上濃d 甩到你鐘意隻色 然後就黎無就開始用

如果本身就染到岩岩好 就一開始就用
面隻色 都係有退淺上

如果你呢個情況

應該成頭染隻淺啡色先,盡推

然後就再漂

之後就上色

其實呢個都少複雜 唔建議自己搞 除非你本身係有做過呢行。

guy tang
不過留意返唔好比佢熱
如果我想keep住灰色既有無咩灰色洗頭水推薦
bleach london灰色果隻ok 嗎?
guytang 灰色護髮素
依隻有咩門市有得賣 旺中/廟街有嗎?
硬長頭髮有冇咩洗頭水同護髮素推薦?
紮起嗰陣頭頂啲頭髮好易彈起身同埋髮尾成日翹起可以點解決
冇電/漂/染過
你好
我準備電髪,髪形舖比Shiseido 同 Paimore (要加錢)我選擇
唔知Pairmore 呢個藥水同Shiseido 係咪效果差好遠呢?
上網睇Paimore 好似對頭髮比較好,會冇咁傷
Thank You
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞