[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#21

1001 回覆
7 Like 40 Dislike
galm plam

Dyson 【直

Hair heauron 但偏貴 可以買前幾代,因為直夾無咩勁特別

/ghd

Panasonic
噴spray 而唔係用dry sham
spray 我都有噴,但係都係一條條
唔明

即係噴完spray 之後都會變笠一條條?

用緊咩styling
用緊隻泥叫uevo design cube
灰色果款
懶洗完頭落鹽水自然乾,有無好用鹽水推介
唔建議 同埋用得多髮質差同甩頭髮

不過堅持用可以考慮有隻火山水

或者d 泡沫打底 或者d 相類似性質 但唔係傳統鹽水果d
試下啞身d 既髮泥
水溶性

我post內頭果幾頁 介紹果隻黑泥 性價比高
巴打死左圖睇唔到,介唔介意po多次?唔該曬你先
或者d 泡沫打底 或者d 相類似性質// 有咩推介想亂亂地有少少層次
好彩你講先知

等我整左佢先

因為之前用開果隻 近期停產 我搵緊既

因為果隻用落真係 有鹽水同feel 但soft d 同埋洗完d 頭髮質感好ddd

https://www.byrdie.com/best-volumizing-mousses-4586980

https://beautymag.com/best-hair-mousses/
係咪鹽粉都一樣最好唔用?
唔該曬
大半年前漂過,3個月前因為布甸頭,又全頭染過朱古力色,而家個頭頂有生返d黑色出黎,成個頭3截色,如果做漸變,髮尾灰色,洗唔洗再漂過?
Panasonic EH-HS0E 納米離子直髮器 請問呢個ok嗎? 謝謝
用緊個支保濕cream Hold幾個鐘就變到好硬一條條咁
有無邊隻可以keep到半日都濕潤咁?
想問panasonic有冇咩款係推薦?
見最平400幾都有,貴就1300
Thx
yes
只要佢個尾 唔足以上到灰色
已經要漂
我純粹 專業牌子以外 加個覺得幾好既牌子落去
我無用過 但佢d 其他產品有用過 覺得唔錯

有時行過家品都會黎上手試

而電剷好耐之前有用過 都覺得幾好
大把

但你係要佢有styling 既感覺
定純粹你for 修護咁
我純粹 專業牌子以外 加個覺得幾好既牌子落去
我無用過 但佢d 其他產品有用過 覺得唔錯

有時行過家品都會黎上手試
風筒呀 果d

而電剷好耐之前有用過 都覺得幾好
所以覺得佢出既髮型產品都ok 呀
睇成個髮型

同埋整體

有相會比較好 可t 置頂有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞