[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#21

1001 回覆
7 Like 40 Dislike
用d 卷食住佢 .用風筒輕輕加熱

然後 噴dd 輕既spray

左 1 2都可

或者用d 吹前打底
ok
我諗你呢個case b5會好d

京喚其實麻麻地 你當普通treatment 咁睇都ok 既

x treatmenr 解決唔到你上面既睇法

京喚同b5可以
b5會再飽滿 深層次dd

有d 可能寫埋cut 價 有d 未計cut 價都唔奇
剩做收返洗頭價果d 問清楚會方便你自己比較下

btw 家用洗頭水你會唔會用緊 標榜無矽 深層清潔 去油 或萬0 果d 呂呀 threxxxxxxx 果d?

如果無漂 推淺上色 正常唔會咁乾
結婚果日個頭唔會傷 因為 有人幫你夾同styling

放鬆d 就ok 了

highlight 完 有漂做treatment 係會甩色

一係就係 係漂完後 上色前做 x treatment 果d 就係咁

畢竟上色唔一定要上返鹼野

可以有酸性
恭喜
本身把頭髮都有電過有做過負離子有直療過髮質麻麻嘅 可能咁樣雪上加霜掛

咁x treatment係for咩?我見佢寫修復嚴重受損頭髮、恢復彈性又補水咁,以為啱添

同埋如果我自己喺啲美髮店買b5返嚟做o唔ok,有冇咩要留意嘅地方?

洗護之前用緊潘婷粉紅色嗰支髮之神仙水,冇矽壞處其實係咩?
後來我有睇你推薦lebel隻護髮素 lazurite洗頭水 有買嚟試下
唔會 但輕輕 捏捏個頭
男仔頭髮又幼又捲有咩髮型好

依家日日直髮夾夾直
有無試過留到好長
無,好長嘅定義係咪伊健
esaiki 唔差既 佢應該有出埋護髮素
差唔多果d 範圍 短dd
頭髮硬有無方法解決?同埋兩邊頭髮打橫生 一長少少就爆出黎 但又唔想剷咁貼
留緊長頭髮 想紮條邊仔 但有時候有d未夠長 可以用咩gel下佢?
壓貼燙或電dd 上面
錫紙電髮會唔會好傷頭髮,本身頭髮軟同幼
spray 泥 都可以

你意思係紮完剩低果d?
差左同電燶左可能都係同一樣野

因為電完 差左
其實你應該係想問 係自然差左定係操作上差 所以咁

其實兩樣都係有可能

btw 正常唔會咁
任何chemical 都會傷
但錫紙 要求既藥水程度係相對多少少

同埋 本身錫紙係,散向野 好自然會覺得好似會乾d
由其由頭髮去電 都係比人感覺會傷d
如果天生好鬈 根位都係做返ion
好格硬用spray同泥gel貼傾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞