[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#21

1001 回覆
7 Like 40 Dislike
分界

同唔剷青
想問電過唔滿意,有冇話要隔幾耐先好再電多次冇咁傷髮,唔該哂
係鬈得劑 定唔夠鬈先

其實 而家既產品即刻電都無咩大問題
第二張圖係灰灰地?
使唔使漂?
想問吓最近早排俾髮型師第一次漂染完,嫌太暖色調
依家想自己買韓國泡泡染返深色霧面啡,之後再出去俾人染會唔會好難上色?定係其實驗過泡泡難上色只係都市傳說?謝謝你
點會係都市傳說 你自己試吓買啲市面漂劑漂下自己個頭睇吓甩唔甩得返啲色出嚟咪知

個底係黑色,想要呢隻色洗唔洗漂?
Highlight 有漂

底色無 但之前淺色但都無漂
唔好咁諗唔開

雖然佢漂得麻麻地

我唔知係你之前有上過深色定 係本身太黑 或者佢處理唔到

但 你呢種底色要轉冷冷地色 係唔難 但你自己上完 之後就難。。。 同埋係怕d 髮質啫

當然 你呢次上完可能問題唔大,但之後 會有問題

不過如果好似你圖中咁,你個底色稍微唔夠淺

可能 深dd 既啞色就會再靚d 明顯地啞d
要 不過講真 張相都執得幾難睇到隻色
點睇得出係汁?
如果話唔洗漂係呃人?
想問下我八月尾漂染咗灰色頭,依家變咗布甸頭咁樣可以點樣處理?
同埋遲吓想染粉紅色,因為平時屋企都有用上色洗頭水,咁嘅話需唔需要再漂過先染?
照片既底色

果個人既膚色

應該係話 佢影到 都幾難睇到隻色

要做到呢類色 唔漂唔得
如果你想keep,有漂既色。
當然要補染返
想問埋
去咗salon 做treatment
頭髮變到好滑 但係好薄好幼細咁
有冇辦法令到佢變返粗
因為唔知你之前係點

但應該呢個先係正常頭髮既狀態

不過做完treatment 係會再少少呢種情形

你洗返一段時間係會好d

但要留意

可能之前係一路用緊d 無矽或深層清潔既洗頭
或者無咩用護髮素

質感鞋手唔等於係粗

不過treatment完係會細滑左 但就應該唔會係頭髮既粗幼問題

粗幼係本身既情況問題
超級感激
如果應對天生鬈部分

係直 好d

如果應對髮質既部分 係做返保養treatment 既野好d

eg
b5
京喚
milbon
x treatment 果d

氨基酸,大部分既保養品都會有 係一種成份 所以唔知佢指乜。。。
岩岩電完髮,買左支保濕cream用,用之前係唔係濕下頭髮就搽得?
想問下有冇邊個牌子嘅補色洗頭水同護髮素可以推介下?
yes or 洗完頭用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞