[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#21

1001 回覆
7 Like 40 Dislike
吹頭緊要d 你本身頭髮個質地係。。?
當然有 染返深d 就可以了
唔夾可能無咁直 而且要有熱先會比較好 【落完都吹下】

之後落返定型

但隻藥水係要check... 先知夠唔夠 因為over 都好大獲

會斷或者之後成日覺得好淋 好難乾 往後再整其他野 都會影響到 直到剪左
dr junior
lebel
milbon

重點標明修護既hair treatment都可以

直接當護髮素用

洗完頭 吹頭前

用lebel moist 或 ats 抗熱

【每日或隔日 夾前一定要用】
有人會用d 急急長洗頭水

唔會係保養得差而斷一大半

係 係操作時出現左問題

多數你咁樣斷 都係頭骨後下半 或半
或者原先比較多頭髮果個位
軟幼
如果有一定長度 可能要 打左底 /電過

泥就 黑泥 或者水溶性晚泥都ok

主要係靠 個底 同spray holding

打底 可能係 鹽水【我個人就麻麻】
火山水/ root lift /add volume
Hello 巴打
想問下除左k18 同X treatment 仲有冇咩treatment 推介for 細軟/易斷髮?

我覺得我d頭髮有d 乾
可能因為3個月前做highlight 漂過
想問下root lift 有冇介紹?

火山水係lavacqua 個支?
我再補充少少先
我本身D 頭髮又細又易斷 因為漂完而家有D乾 有時一梳斷好多
所以我係咪應該AIM 改善 "髮質乾" 既問題先?

Tokio Inkarami Treatment京喚羽 會唔會改善到問題?
因為試過K18同 X TREATMENT 想睇下仲有無其他TREATMENT可以一試
呢兩個已經係
我無用開

同埋普遍都貴 root lift

yes
你好 遲左覆因為試左一排 而家用左油吹乾 再用milbon milk 3好左好多 起碼摸落到去係柔軟既髮質 不過都仲有少少咁多打kick 即係再濕啲既野會仲好但會唔會變左wet look
錫紙電你整左幾錢
但而家頭髮好乾
所以想做京喚羽or b5
邊個好d
無追哂咁多頁
想問問有電有漂染過
頭髮好乾有毛躁好似堆草咁
有用京喚羽Dr Jr想嘗試解決
但一吹完頭又變返原貌
請問可以點解決頭髮好乾起毛躁?
都係之咁講 係唔會用 油。
濕髮milk,3
乾之後都可以落多dd

唔會變wet look
t 張相黎 睇睇
b5
可以成頭洗

無漂既部分影響不大

不過你可以分開到洗 有分開到洗既好

有時如果你用緊d 靚既洗護

無需要去黃既部分 用返d 好既
屋企用靚既洗護

b5會好過京喚 由其有漂過

京喚係岩岩整完手感好細好正

不過對於d 極乾既 或者漂

坦白講真係麻麻

不過係ig 近期多人一齊炒熱佢 當一個新既野去賣咁解

如果你話閒時去keep 住做,都可以既
咁屋企用嘅會推薦邊隻洗護?

B5的話 屋企又做唔做到?
做到的話推邊隻比較好?上網睇過唔識揀
定都係要去返Salon算?
想問下highlight應該幾耐染一次染完半年(中間補過一次普通色) 要再highlight多次定普通補色就ok?

想問吓呢款係叫 wavy咩
係咪 wavy front, wavy crew cut, wavy side part
定係叫其他
仲有呢款係咪屬於 low fade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞