[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#21

1001 回覆
7 Like 40 Dislike
下 咁剪短係非常合適
個情形係點
我細個都剪過短髮 但確實一長返少少就好容易會彈起完全唔貼 除非我keep住剪到好短?
【個人好想剪短頭髮】

咪剪短 keep 住剪就可以

唔係你一個 好多人剪短 長返都係唔好睇。。。。

除非你真係留到長頭髮咁

到長頭髮既時侯 佢都會有長頭髮既問題。。。
另外想請教下呢種頭係咪要用gel先keep到效果? 個人偏好兩邊剷中間短
圖上網求其搵嘅
感謝你
短頭髮 一定要gel 先靚
頭頭長得好長,啲蔭好慢,係咪正常
電直個part有d位傷左 好似粟米鬚個種咁
唔知佢打算點搞
係近頭頂至中間既位 剪唔到
無漂過頭,每日都會用直髮夾夾直
由髮中慢慢淺色落去
髮尾會鬈 但唔係電髮個種

唔知係咪呢個?係咪當鹽水用就ok?
啲頭髮軟到無鹽水一定塌哂所以每日都要用,如果唔用火山水用previa呢隻牌子師兄點睇,見都係標榜天然
頭頭?頭頂?
有時可能係天生鬈果d 唔直唔鬈既位

如果佢濕水唔係好奇怪既質地 其實再整就問題不大
咁要睇係個接駁口定咩黎
咁係乾
最好濕髮 洗完頭
係吹頭前,搽d product

然後先再夾
如果係天生鬈 要靠 電
yes,係呢隻
可以
打錯好多字,頭頂長得好快,蔭好慢
我本身未電之前都冇咁鬈架 依家個頭變到好大舊+摸落好鞋
奇怪既質地即係點呀
頭髮留到掂膊後發覺好易撠
用直梳成日一開波就黎料,唔敢好似以前用力,要用手摷住搞
關唔關洗頭水事?事因早排買咗支maro ,好似係除臭淨油既款,用完成個頭好澀手,會唔會係去油效果太勁

依家轉咗支body shop好咗少少,想問下有無推薦洗頭水

另外想知salon啲大力風筒咩牌子黎,買咗支平平地p記,2200w好似都係同出面爭少少

最後想問留長有無需要搵人修剪下?
如果男仔耳仔邊同後尾枕啲頭髮打橫生
次次鏟完一兩星期左右就又炸開曬 好核突
但係又鍾意清爽啲 係咪得番做down perm依個option
通常就唔會既

咁應該可能係額既距離 遠 即係額偏高
可以send相比樓主望下適合剪某個髮型冇?因為想剪短怕太柒冇得救
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞