[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#21

1001 回覆
7 Like 40 Dislike
你覺得洗護洗唔洗跟返同一個牌子同一條line咁樣
睇需要 .無話一定

但要試 當然係成套咁試試
男 頭髮軟 幼身
有咩gel推介
平時有用鹽水打下底
巴打 聖誕前想染頭髮 但係皮膚黑 有咩色可以推介
咁一定有d 用既
不過家用洗護都好緊要下
spray

其實你用左鹽水打左底

吹頭個形緊要d

輕輕用dd wax 執下個尾

主要落spray 就可以

如果你平時鹽水完都整唔起

我建議一係學點吹 或者電

同埋我想問 推介既意思係

而家單用鹽水做唔到你想要既效果?
或者睇成個髮型

長度去簡會好d

有無相 可t 黎睇下
其實gel 壓貼都得 無話一定要down 唔down

個頭想做果個效果 有需要就處理架啦

抵唔抵玩 有無需要架咋喎

salon,都有得 down 埋 可能就咁down,如果佢識搞

salon 就可能會落埋定形

市面買既down 強度好強 下次要整會麻煩d
平時只係用鹽水, 想蓬鬆d
不過好快就扁同貼 (我好易出油)
所以想問下有咩wax可以輔助下
染左個灰色頭 , 清有無邊隻補色洗頭水介紹
咁呢個情形

吹頭 同spray 都ok

post 內 主頁有段教吹頭u tube
#4-7好似係
guy tang 上色護髮素

而家見好多洗頭水 其實個質感洗完都爭d

開始就黎見黃或者未黃

直接用上色護髮素 撈勻d 放一陣,五分鐘到
前幾日染咗灰色,想問下fiole qualucia ash / ocdai3 white toner / ROYD ASH MODE SILVER SHAMPOO / SCHWARZKOPF Goodbye Yellow夠唔夠做?

另外推唔推薦用Hanz de Fuko Quicksand / kevin murphy rough rider髮泥?

唔該曬ching
ok 啦
但我鐘意用guy tang 上色護髮素 或者試緊milbon 新既洗護
你以上講既都ok,既

推唔推薦用咩styling 係應該睇你個髮型同埋你手勢習慣
唔該曬你先~

想gel edan/ak嗰類分界頭 之前實測過 真係好難吹

我髮質係好細軟 吹完冇幾耐就會扁 所以唔知用咩styling好

另外想問guy tang護髮素邊度買得到?
上網搵咗好耐淨係見到代購居多
直接搵 直髮夾 夾d 屈位出黎

用吹 難搞,一係就電

我有

其他唔清楚,因為平時都係叫人上網搵
樓主你好
男 幼軟扁塌短髮
想問下其實自己買直髮夾夾個效果係咪同電髮差唔多
因為本身唔中意太攣
諗緊去唔去電好
之前染咗highlight 淺啡有少少金 應該用咩色補色洗頭水/護髮素
咁有d 分別既

咁咪剩係電中間位再gel

如果你都只係想要d 紋 同 拗 位
夾有夾好
電有電好

不過如果講方便就電易d 整d 同hold 得好d
milbon 上色洗頭水
或。guytang 上色護髮素
要咩顏色?紫色?藍色?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞