[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#21

1001 回覆
7 Like 40 Dislike
睇你需要同埋而家既情況
其實唔係

不過 幼頭髮就唔好整啦

同埋要接受佢會 kick d 同一定要電鬈dd

即係如果想自然大wave 又想漂有灰色
或咩都唔搞 就唔好諗了

灰色 =有機會漂得盡
大wave =漂完力唔夠
咩都唔搞=漂電後其實佢會有kick 同埋一定要處理下
有d 某特定既條件
想keep返少少金少少綠呢?
咁用藍 或綠色果d

如果你而家已經係 其實直接用去黃果d 洗頭水都會keep,到

只要係冷色系既都ok
巴打
想問下gatsby染頭髮傷唔傷?
想自己染完再搵salon電
直接買野溝好過

係超市買呢d 一盒盒
有漂定無漂

泡泡咪仲一達達 到時仲煩。。。
diane 一路都唔建議用

同染前後應該 關系唔大

btw 你可以試左 lebel lycomit 洗頭水

護髮素有興趣就簡埋lebel skilliy repair
Lebel lycomit係咪冇鎖色功能? 因爲啱啱染完個頭 應該用咩鎖色洗頭水好?唔想甩色甩得咁快

另外護髮素同髮尾油二揀一黎用又得唔得? 唔該曬巴打
想請教依個頭打底應該用邊隻?

有漂過 定無漂

如果無漂 用關於鎖色既洗頭水 意義唔大

用低鹼 或鎖色 都只有輕微幫助

睇你會覺得笠緊要定 色緊要

同埋髮尾油係 唔係保養品黎 大多數都係 最後 做好曬個形,再用 係屬於styling

如果想保養頭髮 用cream 狀果d 會好d

護髮素則係日常使用品或保養品。
呢個係spray圖黎
唔明
Sor 本身上面係tyson yoshi 頭
你既髮質係 ?同埋補返張圖

不過鹽水果d 就一定穩
佢果d 頭好多都要靠夾
想問下gel頭同戴帽是咪永遠相沖
而家居住地成日都吹大風雪
有需要戴冷帽保暖
返到公司有暖氣就唔洗戴
但一除就成頭都烏尼單刀
會唔會有咩styling 係可以夾到戴冷帽
呢樣真係無
直幼頭髮如果唔想太攣
係咪淨係電就可以做到?
想問下巴打補色洗頭水同去黃洗頭水有乜分別?啱啱染咗灰色,諗緊買邊一隻洗頭水
你好巴打

想請教下你DR JUNIOR 應該買下面邊隻先係FOR 幼細易斷髮質?
金裝 洗護系列
銀裝 洗護系列
HEAD SPA 洗護系列

我上次係SALON 做左X TREATMENT
都OK,但個髮型師話X TREATMENT出既洗護系列麻麻地
所以想試下DR JUNIOR
補色 係會上到色

去黃 呢 多數係for,往後洗完都唔會話全金

變成 啞啞金金 咁 有時有d 去黃 都會重紫色

我建議用上色護髮素架
guy tang 灰色 可以留意下
x treatment d 洗護幾好用

dr jun 都ok 既

但我會簡返x

如果就以幼斷 強韌 而且佢隻洗護都幾滑
好飽滿既感覺但唔笠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞