[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#21

1001 回覆
7 Like 40 Dislike
yes
想問下如果染咗黑茶色 之後想染返淺色 係咪會好難上色 會好似染黑咁卡色? Thanks
Yes
早兩星期染完黑髮
呢幾日唔知點解啲髮尾突然好似爛哂咁
好kick 好毛燥 仲有好似變左白色咁
想問下係咩事
想問下頭髮幼同軟
前陰有咩野spray推薦?
另外呢類頭髮係咪好難電到頭髮?
試過電完一次都冇乜效果
請問b5可以keep幾耐
本身少少天然攣,好毛燥,嚟緊想做highlight
應該karetin/b5/京喚羽邊個好啲
咁想問吓如果染完黑茶色之後 想染啡色係咪都要漂?
推唔推介missdear嘅補色洗頭水?
日日

因為使用密度同溫度問題
之前漂過 再上自己買果d ?
要預鬈d

而且如果渴望好似set 出黎果d 大卷feel,而又好挺

坦白講 粗頭髮先得
如果天生鬈想做highlight 多數都建議要搞巴西 bbo 果類

原因係 因為 天生鬈 果d 散同毛燥treatment 其實唔係太解決到。。
都係以巴西果類做主要
唔係太淺既 可以 要睇幾黑

如果要好淺 明顯既 就一定
無用過

建議返d 大路牌子
milbon
guy tang 等等
係呀
所以會係咁

d 頭髮爆曬。
因為漂完 如果漂底做得好盡好足 【即係本身都有ddd 呢類情形

再上d 市面用既 就會咁

因為漂過既頭髮你要上黑色 而且 漂得好盡的話

唔可以用返帶鹼或蓋白髮果d

所以就咁聽都估到
咁要點搞好
而家個頭好奇怪
呢個,真係無辦法

除左剪。。。

用咩都補救唔到 因為你再上完佢都即刻變淺

濕水頭髮會似 魷魚絲咁。。
咁我而家係處於卡色狀態
定係仲可以染到啡色?
直髮夾 ghd amika philip tescom panasonic vs
排名會點排?thx
近排天氣好濕,gel完個頭出左一個鐘街個頭就好lup又塔
有冇咩解決方法?gel 完噴dry shampoo 有冇用?
有無相睇下

你上面講緊 係染完黑 然後有d 白既位

果d 係應該漂到好盡或者之前搞過好多野既部分啦

即係你而家既頭髮係點

你目標打算係點

你漂完上黑色或者做過 黑色
係咪都係一定係會卡色架啦

只係爭在你想染既目標色 要做到咩程度

你想做隻copper 暖色既啡 唔困難
即使卡色 可能少少漂返或推淺

你想做灰 就要做多好多功夫

但漂底再自己上黑色 其實d 髮質都好差架啦

唔應該咁做 而且再整淺佢都唔係一個好方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞