[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#21

1001 回覆
7 Like 40 Dislike
t 相黎睇睇?
想問下鎖色既洗頭水有冇d budget少少既選擇
guy tang個brand 洗頭水+護髮素成1100蚊巨貴
男人膚色偏黃想漂 有冇咩色穩陣得黎又特別少少既介紹下
下。。 唔會啦

兩百蚊一定有 上色護髮素

milbon 新出果個洗頭水 都ok 既

鎖色定上色

有漂底?
漂過唔好自己染啦 寧願你買d 上色護髮素。。。

highlight 唔會

可以一次過上返 但highlight 之後都係會淺色返
可能我search錯
介唔介意po一po milbon邊隻既洗頭水search完好似得1支就咁叫for染左色既洗頭水
黎緊會漂隻銀紫色咁上下
係咪一定要去黃洗頭水+上/鎖色護髮素咁樣combo咁用? 用既時機/時間又係點? (e.g.等佢甩甩地色先開始用定係一染完果日就開始用黎洗頭)
ash 或啞色底 不過其實睇埋個髮型既
唔會用去黃架啦 如果我自己
除非髮型師溝通後覺得更好

多數
甩到差唔多或甩曬就用

但如果好似milbon 咁 d 色又唔係話好濃 而且你做果隻色 係同佢一模一樣 就直用都ok
唔好介意貼link

係咪姐係呢隻? 咁有補色洗頭水仲洗唔洗用鎖色既護髮素?
係咪都係d人咁講洗頭水由佢留係到5-10mins先再洗走佢
韓仔under cut 想試下綠色做主tone 但係驚carry唔到
yes 用返普通護髮素

撈撈會擺一陣既 真

但我習慣 如果一開始就用 唔擺都無咩所謂

如果要入色 當然就買 上色護髮素

不過 上色洗頭水都可以既 差dd 咁解

我用上色洗頭水 只係唔想係必要洗頭 既過程入面 令佢更多色走左 咁解

咁當然 你用黎擺,佢都會有d 用既 但唔及上色護髮素好咁解

同埋好多人有好多唔同方法
相 c
我都有類似既相

非漂

咁係咪都係日日用都冇問題?
唔該晒
想問問早上落gel前 係咪一定要洗頭先架… 可唔可以就咁濕咗再吹乾?
想問埋日系髮型 有冇推薦邊個牌子嘅wax?用緊Deuxer 3同6。謝謝
有洗過會好d 因為會鬆d 同埋無咁笠 相對都會long last d
頭髮漂左一兩次 上左鮮橙紅色
想染番深色或灰色
係咪要再漂多一次 先可以上其他色
想問下樓主有冇聽過screen呢隻染膏
而家我鐘意 泥加dd 髮尾油

之前用ocean 成日洗完痴笠笠

或者milbon wax 都ok 既

我覺得泥加髮尾油個feel 仲似仲好
染深唔係洗

灰色可能要漂一次同埋睇佢而家有幾橙幾淺
有呀
Hi 樓主

想問吓有無聽過安夏朵呢隻台灣牌子,我見佢做補色同矯色做得幾好,想買黎試吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞