[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#21

1001 回覆
7 Like 40 Dislike

但你都係跟返我之前果隻買

lebel IAU 系列

可以用cleanment /relaxment

護髮素就skilliy repair
男仔電完髮gel頭應該揀咩類型既泥?
Post頭個隻黑泥係咪已經夠做
直接相

其實就連你就咁講 我都唔明
而且我會理解成好鬈果d

同埋整過錫紙要多一次處理
電完髮,多數會用返wax 或者mousse 果d

泡泡 乳狀 黏黏哋嗰d
個形係點同埋你大約想佢點
可唔可以搵你染頭髮啊

想問男仔臉大 有無咩長頭髮髮型推介
想整濕濕地既油頭用咩gel好 ?又定到型
搭句嗲
我用ellips藍色果隻冇出事
電完曲用覺得唔錯
佢有寫heat protection
唔會太油 你可以trytry
電左髮 頭髮散散地 偏乾又kick 髮尾油用邊隻好?milbon同lebel都好多隻
置頂t
多數係洗頭水洗唔乾淨
或 隻styljng 難洗

如果你之前無用開護髮素

突然用返 或者都係無用 有時沖落手
會覺得甩多左唔奇 因為鬈 佢自然掉落果d 藏左係入面
有長度 已經好好

其他就睇個人

btw 我都係同一樣情況 我中長度 鬈既
濕濕地 定堅濕先【有分別架

其實好多barber shop 用既都會係個好選擇
唔會用髮尾油

用cream 或 乳狀果d styling

milbon prejume milk 3 /5
濕濕地有光澤
因為我而家用左髮尾油吹完 用wax就改善左好多 諗住睇下milbon個啲髮尾油會唔會再勁啲即係直接用cream gel頭會最好?可以冇咁漲又冇咁散?
咁可能

髮蠟wax

呢d 幫到你

如果夠短 其實咩牌子都ok

我就多用prejume wax 5/6 都可
做咩咁堅持用髮尾油

你個頭電成點既 其實?

cream,或 wax 一定比較好既 造型能力黎講

因為電成點都好緊要既 btw 平常有用護髮素既?用緊咩牌子
就咁吹乾會好散好漲 落左油吹會實返同冇咁漲 咪覺得好好咁milbon個隻係打底 再用wax gel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞