DBP WD Devon係黑店-脫毛討論區26

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
自膠
合併左之後
借男朋友ac問

一個星期前去Dexon脫毛,手臂有個位比佢連續打左幾下激光,勁痛但我無即時出聲,只係叫佢較細度數。

返到屋企痛左幾日,而家手臂果個位直情起左水pop,又痕又痛,想問重有無得追佢同投訴?有無絲有經驗?唔該晒

另外Dexon真係死黑店,一唔買package就會屈你皮膚乾毛囊塞拒絕幫你打腳,重有拖光拖到10cm先打一下,又自動幫你skip後頸嗰啲(即場講叫佢打返,都無用,扮聽唔到)。我蝕自己個package都希望佢快啲執笠,唔好再害人。

連仔列得佢做黑店太遲……我一個不幸就夠……
大家記得唔好去!
我漏左講佢冷凍劑係唔夠都唔會即刻換!我打嗰陣唔係凍氣,係噴凍水咁佢都會照打!每一下都痛到我個人彈起。(利申好忍得痛)

我本身諗住咁係正常,以為秋天自己乾。

點知可能部機真係warn佢warn得太緊要,佢被迫要load新冷凍劑。換完冷凍劑,我先知頭先根本部機cooling唔夠,所以先咁痛。

其實我塊臉都比佢打到有一個激光頭印(淡啡色……唉),但嗰時我諗住佢會退,所以無投訴,隔咁耐,應該都無得追,所以我都放棄左。

今次又打傷我!我決定唔再忍,希望有人可以教我點做,多謝大家
唔明喎,佢哋同其他公司合併咗咩?
其實呢啲黑店都慣咗俾人投訴都未必理你。
正路你就要影相同佢講打到起水泡要睇醫生叫佢哋賠償,不過我估佢哋真係唔會理你,除非你直接比律師信佢囉,搵消費者委員會佢哋都唔驚。一係試吓凶佢哋話會搵傳媒
Cap自佢地ig
我都覺
最近一次打20分鐘脫完全身
然後Sell就15分鐘
屌真
講漏呢樣
以前最多脫緊果陣sell一兩句
依家脫完會比佢地捉係梳化sell
初頭覺得佢地係幾有heart既小店
點知依家稍為做起左又係好似出面啲鋪頭咁
嗯……我前頸冇毛
咁你做乜唔叫做佢打埋前頸
其實好多間小店都係咁,做做下就會走晒樣,好快就會變咗又hard sell 又Hea做
佢Facebook 寫明係包「full bikini + pat pat + O 位」
係 脫完諗住簽名約埋時間就走得 點知一出去叫我坐低sell咗兩個字同之前好撚大分別
好後悔之前介紹咗朋友嚟chill

想問下如果隔太耐唔打會唔會反彈/無效
買咗個package成年淨係打得1次下次打都唔知幾時
請問有人做完8次之後都未脫哂啲毛嗎?
我見aplus包8次,係咪通常都唔會再生番毛?
啲毛會唔會反彈?

利申:毛孩
八次之後如果仲有毛,你可以比保養費繼續去脫,脫夠10次保養費就會變做永久,以後唔使俾錢
我知啊
純粹想問下如果多毛嘅人係咪唔會8次就脫得清
唔該晒你先
咁就真係要睇吓自己要求,我有朋友一條都接受唔到,keep住去,寧願比保養,亦都有人覺得得返幾條好幼肉眼睇唔到咁滯,所以就由得佢
想問大家cutis全身o唔ok
見佢$6800仲要永久保養好心動
但追post見話佢清盤…
想問去過既絲打知唔知好唔好 乾唔乾淨 同埋sell得勁唔勁
同埋1年夠唔夠時間做到冇毛 因為1年後大機會離港 驚而家俾錢做浪費左
唔該大家
Lm
一年未必夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞