婚姻到底係乜嘢

832 回覆
763 Like 46 Dislike
我會問自己想唔想老咗好似田立秋咁樣,孤獨咁獻世,我自問唔得,我好鍾意Rainbox Six 以前一齊同人夾嘅感覺,重要係39唔識7都夾到,所以係日常生活我都要做到咁

有啲人單機打都好開心,打到係攻略擺上YouTube 又得

總之唔好剩諗現在,要諗到死果一刻想點
好似明你想講咩,多數人都想要有人陪

我嘅concern係,點樣認定某個人就係你終身伴侶?如果只你要陪伴可以有好多方式
rainbow six 好玩係因為可以狂屌人,以前就打字屌,你識唔撚識玩呀?自己有錯又要心甘情願俾人屌番,咁人地先肯同我玩

婚姻咁多磨擦係大家唔肯同步行,大家唔肯等,大家死要面唔肯say sorry
見到呢度好多人都係因為結婚前無溝通夠先變成咁
真係建議各位結婚前同居一排同將所有野都傾左先
一個小問題當你長時間一齊住就會變大問題
你講嘅情況已經係組咗隊之後點樣磨個口,有人打頭陣就要有人cover咁

我係連點解要同呢個人組隊都未搞清楚,我唔理解點樣可以define一個隊友係咪可以同佢組隊直到永遠
打過都唔會清楚,人會變,但出問題嘅時候點處理,即刻就飛?

所以唔會一唔夾就散band
我嘅情況係,同呢個隊友打咗好多場,但當傾到想做永遠嘅隊友嗰陣,我發現對永遠嘅隊友呢樣野無概念。

我唔知道係唔適合同呢個人做永遠嘅隊友,定係我唔適合同任何人做永遠嘅隊友,只適合同其他人打幾場就再組隊。
我俾人飛其實即係對方覺得我係負累,覺得同我一齊唔開心大過開心嘅結果,咁咪諗辦法將自己改變成一件受歡迎嘅metal robot 魂囉,令佢覺得要日日攞起黎擺吓pose 變吓形咁,影張相擺上網呃like

點解佢咁鍾意攞我上手玩? 因為佢睇呢套動漫果陣 記得好多名場面,而家攞住隻野就可以諗番起果啲畫面
同我老婆一齊時講明 相處好同住難
呢個道理 細細個我明白 所以我好堅持呢樣嘢 都知道我老母唔係好相處嘅人 雖然我老婆眼中冇乜嘢
我同佢結婚 都打算搬出嚟住 晒啲無謂錢又好 畀人搵笨柒又好 最少出嚟租間屋 等大家人相處開心啲

結婚 對我嚟講畀老婆多份信心同明白有幾愛佢
可以唔結 但都想女人有最靚嘅一日 同覺得自己係主角嘅一日 我諗愛佢嘅男人都想佢完全呢一樣嘢
我嘅情況係對方想同我做永遠嘅隊友,我就唔明白當中嘅意義,所以分道揚鑣

經過今次,我都搞唔清我適合同咩人組隊,定係我只適合打幾場就要搵其他隊友
巴打,想就住你第二段嘅意見問下

睇得出你好愛老婆,想問下你點認定佢就係對的人?有冇咩indicator令你咁覺得?
打幾場就搵其他隊友? end up 就是謝賢 or 許方輝,見一隻新嘅MB Hi Nu出就買一隻
跟本連小說漫畫都冇睇過
兩公婆諗一諗結婚個陣 句"我願意"之前講過乜嘢
同服侍老嘅有咩關係
我都覺得好矛盾,一方面明白你講咩,另一方面我都係未明白點樣define一個隊友係咪適合做永遠嘅隊友
多謝你嘅意見
先做朋友 了解一輪,佢有唔妥,我夠唔夠胆提佢,佢肯唔肯改,到我有唔妥,佢夠唔夠胆提我,我肯唔肯改,肯互相提醒互相包容,咪會永遠,直到我去到死果刻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞