婚姻到底係乜嘢

832 回覆
763 Like 46 Dislike
其實係有 因為有互補 無好難搞
結婚,結你老母,未結之前正正常常,生能完完全另一個人,買新傢俬可以用一星期換新,搬新屋一年未夠換3次床,死仆街,未識搵錢成日學人駛錢,屌你老母,李嘉誠都死啦,日能日諗間租返嚟既屋點樣轉位買傢俬招呼佢屋企人,我想供樓,我老母同阿妹笑鳩我,香港供樓唔難既,你娶著個大食懶,係你唔得姐,我諗諗吓又真。個仔未夠三歲出軌,佢班仆街濕鳩屋企人,有嘢幫乜幫物做咕哩叫我,你個濕鳩妹出軌話要同我離婚搵到個傻仔埋單仲教個妹點呃我錢,屌你老母我做日薪工,唔入銀行,駛能俾生活費你,屌你老母,個仔仲細,湊又唔係我湊開,要爭我都爭唔贏,最後佢知個狗公唔會出錢照顧個仔,先至返轉頭,成日逼鳩我見你屋企人,仲問佢哋做過啲咩對我唔住,屌你老母,自己諗啦臭閪,寧教人打仔莫教人分妻。我日一份,夜一份,嘈架話要撕銀紙,唔係個仔我真係好想隊冧佢,有事就話自己抑鬱症,臭閪,女人既嘢,你哋爽能過就算,唔好諗咩一生一世
星期一 頭痛
星期二 肚痛
星期三 胃痛
星期四 手痛
星期五 腳痛
星期六 m痛
星期日 重疊

仲要嘈架話掉返轉自己去做嘢,我睇住個仔
靠你養家食得屎,
夜晚玩手機玩到3點,個仔醒佢都仲要瞓,
個仔一日食得2餐,一星期唔知有無煮兩日,
有時煮好仲鬧你哋食唔哂啲餸哂曬佢心機,早知唔煮,
問佢點解唔食話要減肥,減你老母咩110磅減你老母冚家剷,11點幾叫我返完2份工既人教個仔做功課我問平時你朝早搞咩咁忙,話自己做家務,20幾號啦,先嚟追功課,究竟我前世係咪殺咗好多人?點解會有個咁既老婆?
雙方為大家無條件付出 包容
我係冇咩朋友個個 佢反而比我更多朋友 我更加唔係成日岀去 佢已經可以醋朋友 醋我父母

已經冇異性 全部都老朋友 好似今日咁 返屋企同佢傾偈 講翻今日嘅事 佢唔高興我話同朋友去旅行 唔問佢就決定
但現實係我哋每一個人都冇落實過時間地點都冇,只係提過吓。

啱啱同佢傾完就發悔氣講我比咗綠燈你去㗎啦 點點點

我真實地覺得過咗火位 講就話我係佢全世界 如果真心當對方全世界唔係應該努力地令對方笑無論係因為自己定朋友都會為佢開心

我覺得自己真係盡心盡力去開解佢 而我聽日7.起身 有冇顧過我嘅感受
我想問點增加安全感

手機password get
GPS get
所有通訊軟件 get
異性 0
朋友 少約
唔煙
唔酒
唔叫雞
肥咗20kg 已經變得唔靚仔
幾個老朋友佢全部見過
驚喜我係差少少 我都努力緊
人工差過佢

定只係我唔係佢杯茶所以唔欣賞我努力

相反地我對佢真心信任 我只要求佢唔好掂煙 同 飲酒局我堅持完咗接佢走 佢有異性朋友我都係問兩句 靚唔靚仔 有冇女朋友 我老婆好靚好驚比人搶走 就完
真 嘈交又次次話你知咩但女人就係覺得人哋個個好啲

我個件都以前話人哋個個做咗咩 , 但人哋個個都有呻緊啲好想嘅嘢 而係我呢邊佢一直都access到

但唔理 自己得到就唔珍惜 就話自己冇嘅野 有啲我會努力 有啲根本造鳩你 就硬食 都覺得我唔好

悲情女主角
依家都開始傾緊 但好奇怪

佢偏向精英教育 我偏向自主學習
唔同 咁我支持佢,但我成績冇咁好 就話當中學術上佢負責 我負責其他 佢Ok 但一時又會話我坐係到唔做啲咩 好撚矛盾
例如發夢見到你同公司個合作夥伴岀軌,去咗旅行 現實又冇同佢去到
對我嚟講就造到3+1《2
佢又覺得1+0=1
師兄好大怨氣
兩個人相處係要相敬如賓
唔係一句大家係最親既人就要對方受你氣

大家都成年人
佢又講得出醜陋野留俾老公
即佢係識控制自己情緒
只係佢蝦緊你

你俾最醜陋我睇唔緊要
但唔係經常俾
你俾完我睇又有冇做返相應既野抵償返

之前睇過小薯茄程人富講
佢同女朋友之間係「俾credit」對方
我唔阻止你發脾氣唔阻你打機係俾緊credit你
到我有需要你忍我時
你就要受返我一次
你case 又極端啲
你唔煙唔酒,佢又煙又酒,呢個完全係兩個玩緊唔同game ,表面靚只係一時,真靚要加埋性格,外在美加內在美,你只係揸住MB hi nu 但係從來未睇過啲小說or 漫畫
根本大部份女人都係咁
只係你以為係個別
反而係食藥 原來真係work
係 佢亂發脾氣 我就會跟 同佢玩番陣
但好快就 同番佢講 其實我無嬲 純學你
派帽屌個西會好啲
咁有無諗過係你問題?
唔講仲以為你先係比人屌 比人家暴嗰個
比人屌到無埋自己
冇攬冇錫 但間唔中會講句i love you
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞