婚姻到底係乜嘢

832 回覆
763 Like 46 Dislike

已經長期被屌到白卡
無,你諗到愛情太美好
女人一定要有D外在條件剋制住佢先唔會發癲
例如你要搵錢多過佢好多,要令佢靠到你先有好生活
咩就咩氹都係無用的,一個人根本唔會一世就到一個人
只要你一就唔到一次,佢就會發癲一次,最後只會愈積愈多
點解你要內疚
佢放棄好多 係指咩?
你地又無小朋友 佢應該無嘢輸
除非有個有錢佬溝佢佢唔揀揀咗你
我試過喊
佢話我無資格喊同男人喊乜鳩
類似
佢係有幾分姿色
佢話佢放棄左一個森林選我
佢會話我嘅唔開心 係因為佢唔開心我 而我懶氹 所以先會唔開心

又或者怪我 我唔開心嘅時候冇同佢講 佢點知 問題我個人真係比較樂觀 唔代表我要不停吸負
最得意係即使咁 佢都覺得我做得唔好唔夠 有時都諗緊當佢啲朋友重係到諗緊啲密碼問題嘅時候 你已經有矖 唔滿足下

其實我諗我已經心好攰 都由佢發揮 睇下幾時簽
唔會改到
反而你要自己諗下,其實你頂得佢咁耐多多少少係習慣左佢係身邊
你以為自己會搵下一個,但實質上你連講分手個勇氣都未必有,人之常情
不過你唔洗諗住試下講分手睇下佢會唔會改,呢D女人你講分手佢只會怨天怨地,唔會諗住改而留住你,會怪你拖佢時間
呢D女人就係想做悲劇女主角,佢可以同其他人演場悲劇,佢仲enjoy
其實佢哋覺得個方法行之有效 冇效就加重落力 有時我都睇淡左
每個人都有權利擁有自己嘅情緒
唔係男人就一定要堅強
正確面對自己情緒係好重要

我覺得佢經常踩低你,踩到你地底泥
咁樣太唔尊重人
莫講夫妻,朋友都唔應該踩得咁盡
做人做到好撚灰
我覺得我冇咩動力 再講 因為我講過做過

佢會話我扮可憐
咁係佢自己揀無人迫佢嫁你
人不嬲都要為自己人生負責
可能都係嘅 我可能無奈地我女人緣真係幾好 人工就唔多佢多
解決前唔好生啊,生左仲煩
其實結婚生仔
都係賭好大架啦
收工係返第二份工
我覺得你唔需要內疚
你無逼佢結婚
係佢選擇咗你,佢就要為自己嘅選擇負責任

佢想要生活得好,點解唔自己搵份工
日日無所事事但就屌你搵得少錢
可能自己覺得 唔開心冇揾到個好碼頭
如果大家都放棄 早簽早享受
人工唔係多佢好多?咁無得拆
佢呢D咁自我中心既人,無外在條件剋制住佢地,佢地唔會識自發改變
你點就點氹都無用,因為佢地鐘意既人只係佢自己,人地話呢個係最真實既佢,即係講到明唔會為你作出改變
其實你呢個case,只係你女人唔甘心靜係搵到你,但又唔知自己原來無料搵第二個,覺得自己揀左你係委屈
你點就佢都無用,因為佢唔係需要呢D遷就,佢需要係錢
巴打你真係放得開既就盡快搵第二個

所有問題都係你導致
咁一開始就錯啦
大家地位唔同
佢就好多人要都要你 最少佢咁諗
你所以要盡全力對佢好 就算佢咁仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞