婚姻到底係乜嘢

832 回覆
763 Like 46 Dislike
點解我覺得咁相似 自我中心嘅人係咪都係咁

佢為我改好多 而我就越氹佢越HEA
唔好意思想問一句
其實你有無一刻諗過想離婚

我覺得 日屌夜屌 會磨滅晒對佢嘅愛
點解仲要忍佢
我一星期冇都比人屌緊
我把撚火係廳睇波
佢屌我唔關燈
已經靜音無聲
佢好睇你唔順眼 你做乜都係錯
真呀 根本唔知點解安穩耐咗個人就唔識珍惜
佢覺得男人永遠要就女人
我承認要gentleman
但我都有感受
你係廳唔可以開燈?
心靈好緊要
要比佢知 你好重視
我以前都會同佢講 要尊重大家
拍拖果陣 佢玩手機 唔係公事 正經事
我係停哂所有野 等佢 再講明尊重 同埋 咁落去唔好見
得佢知我真係介意
你呢啲真係BB班 唔驚大家懶散嘅時候 突然之間有一兩句係重點問題 慢錯都唔開心 氹 氹 氹

有時我都冇要求雙向
我講嘢 佢睇緊嘢 反應慢9拍我真係冇問題
但我慢 我又死 有時都想抖下氣

你話驚我女同事 我話返工事一定係公司 收工我都避得同同事有咩聯絡 。 不停不停 質疑 與 不信 我都比矖定位密碼 隨便睇個種人

我有時唔Get 佢幾時先可以接受人冇完美
佢好大問題下
我想講係 女人會成日發癲 發脾氣
但你去到某d位 頂唔到 要同佢好清楚咁講明 夠啦
好似比人打咁 你都會出聲 佢言語 心靈上 更大後果
你要比佢知 你夠了 唔好再咁對我 唔係得你會難受
要玩挑剔係人都識
你都玩埋一份比佢感受下你感受緊既
比佢身同感受
好多人就係忍 算 讓佢 由佢 慢慢港女真係好難頂
就係講過話過 就係覆你 呢個係最真實嘅佢 我係咪要求佢帶面具喎 咁佢話佢唔開心 最近嘅人都唔講得 要另一半有何用 好似好冇錯 我都覆過佢

咁即係你依家令你嘅痛苦建築係身上 然後多數就冇解決
又繼續話我表現唔夠好 唔夠多 有時好想講 我唔需要睇醫生 我需要係唔好唔開心住要求我做 真係好冇引

我本身都火爆 人越大越靜 好想避過就過

講得出呢句既人,無得救嫁啦,你寵壞左佢
而家即係同你講,我無問題喎,我做緊最真既我,我唔會就你嫁啦
你比哂定位密碼已經做得太多
有D女人就係天生鐘意做悲劇女主角
有諗過
但佢要我賠佢損失
我令佢放棄好多
I know that feel bro… 不過你打少咗一隻字係就哂

有時真係唔明 到底有冇女人會和平啲
咁講明 你接受唔到 你唔開心 佢咁對你
你好唔開心 一齊無意思 得你開心 不如算 大下佢
佢係愛你 佢唔會想你唔開心

佢要發洩 做自己做到令身邊人唔開心
咁佢係愛自己多好多
你開唔開心事小 佢開心事大
佢發脾氣完你唔開心好小事 佢爽就夠
如果係咁 見唔到佢幾愛你

唔通我做自己係唔開心就打人
又要番去日日打老婆咩
以前70 80 90年代就係咁 個個都打老婆
佢心靈上搞你 其實大獲過真係打你好多

我真係唔覺得佢快樂建築係你痛苦上係愛你
只係你就腳 係身邊 等佢玩弄
會有光射入去阻撚住佢訓
諗緊
睇多一兩個月
講真而家係惡性循環
佢愈癲我愈唔想就佢
我其實唔膽心揾唔到下一個 只係我希望佢改下
有d 內疚
有d 驚佢發癲
一路忍就一路由佢愈好愈黎
要及時停止
最好比佢感受下 我係會學佢做一樣既野
但之後同佢解釋番 好好運既係我老婆會聽人講
中間有無第三者
或者有無另外一個中意你嘅人出現過?

同埋你講話緣分唔想咁就放棄,咁你有無唸過其實自己做緊個個決定只不過係自己投資上面嘅sunk cost
佢眼中 所有事都係佢做成
佢老婆生暗瘡可能都係佢錯
M 底成咁 由佢啦
人生最錯係結婚
壓力大幾倍 無開心過
笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞