婚姻到底係乜嘢

832 回覆
763 Like 46 Dislike
可以介紹個醫生俾我嗎?有需要
忍耐大師
名份
有咩事去醫院都可以幫到你
男女朋友無用
其實唔生仔嘅 根本唔洗結婚 利申同條女10年
小朋友 其實有又得 冇又得

如果有,就又係同一道理,同玩緊metal robot 魂一樣,你知唔知個小朋友鍾意咩,番學校學過咩,佢唔識問家長,家長答唔答到佢,有冇興趣同佢一齊搵答案,總之把握機會增加共同經歷

我係樓下奇趣天地見過好多次,老豆解俾果仔聽邊隻高達模型 係同 邊隻係同一套,自護嘅機動戰士係邊幾隻,個細路當個老豆係偶像咁望

外國有個青年攞番一隻舊賽車game 黎玩,見到佢過身嘅老豆以前嘅賽事紀錄,佢重玩嘅時候話追住佢老豆架車,一路打一路喊

呢啲就係合格嘅老豆
你男,你老婆會咁chur ?
第二個case 淨睇字都好touching
真 解釋左
結婚唔計法律 錢銀
真係感情上作用
Warm
你有無做過啲乜衰嘢比佢捉到
例如偷食 溝女果啲

正常點會咁
如果佢拍拖係咁你都唔會結婚啦
我諗佢未至於 有傾過 不過佢係果種表達唔到情緒ge人黎 所以我少少擔心
佢話主要係無性慾 返工累 無機會(因為個女同我地訓)同埋佢真係好鍾意打機
可唔可以放低個女俾人湊兩日, 去下staycation ...真係吊頸都要抖下氣
巴打 好中 我懷疑我老婆產前抑鬱 日日精神折磨我 俾說話我聽扔我野咩都齊
咁就要睇你有冇本事嫁有錢人啦

香港好得意好多mk 屋村妹成日想嫁有錢人(唔係話你)

有冇諗過自己既見識同內涵夠唔夠出去大場面用呢?

啲有錢人食餐飯連坐位都有潛在規矩

唔係咁多人可以飛上枝頭變鳳凰

搵個愛你肯付出既人好過啦

有咩好喊
呢個係你同你另一半種出黎ge果
你衰衝動 佢投資錯誤導致損手
佢日日鬧你 你日日叫春嗌自殺
有問題 唔解決 咁就繼續硬食
佢想出去搵食就唔好阻人發達 除非你內心其實唔捨得放人走
離婚咪打官司 俾個官判 無小朋友重好 乾手淨腳 唔洗多個人受苦
叫春係無用嫁
反思過自己,可能太唔成熟,唔想承擔責任
或者單身會好d
走入一段關係,就會對自己&對方有期望
或者本來無一物仲好
我極限係一個月去外家一次
呢啲狀況你要叫另一半開導下外家
Yes
就咁睇唔係婚姻嘅問題
而係冇錢搬出去住又要生仔

如果你哋兩公婆有能力自己搬出去,生個仔之後請工人湊
你自己有份工返,就唔使同社會脫節,冇晒自我
呢啲真係大忌、比較係永無止境
你真係白卡
因為關系改變咗,由情人變家人,就會將自己最真實嗰面拎出嚟,任何何愛情最後都變感情
但其實點解咁怕失去自己
兩個人一齊就係失去少少自己去諗下對方嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞