婚姻到底係乜嘢

832 回覆
763 Like 46 Dislike
分因
分手既原因
其實前輩比哂tips你哋咖啦:成個老襯,從始被困
你地既關係未免太過唔平等 唔搞搞佢一係你癲一係離婚
兩個都無意欲 平時都好親密
咁其實聽落大家接受到都無問題吖?
一方好想一方唔想就話難搞啫
做同一件事,如果大家都有愛,就係會好開心。但如果大家諗法同步唔到,體諒唔到,就會好辛苦。唔係婚姻有問題,只係好多人根本唔夠成熟去做到結婚嗰陣時講既誓言啫拍拖嗰陣時只係吃喝玩樂,無負擔,緊係愛啦。不嬲都話結婚係同甘共苦,唔係一齊好開心就結得成婚。結咗婚,如果大家都明白大家既付出,知道對方辛苦,互相體諒,其實就算辛苦都會過得幸福既!最難既地方只係,呢啲野一個人明唔夠,要兩個人都明先做到
其實係
其實重點係唔好埋怨對方;
例如
女人屋企照顧小朋友又一定舒服?
男人搵得唔夠人多(人比人比死人)
唔結婚相處開心好多
你攰就去休息,屌完老公只會更攰,其實你自己都係盡力做唔代表做得好,人地都係忍緊你,咁不如大家都降低個標準啦,唔使活得咁辛苦
關婚姻咩事 相處唔到唔結都會有問題
唔係同老爺奶奶住都覺得奶奶煩撚到仆街
你仲要同佢哋屋企人住
傾下先 傾完都係解決唔到嘅咪去玩
冇理由俾以前嘅經歷感情綁架你嘅未來
"無理由咁後生就停性生活"

我係男人都成日唔明點解要睇扑野睇咁重 ?

扑野咁撚攰 打飛機都仲爽啦

人生有咁多野可以做 點解要睇到扑野咁重要

搵到一個適合嘅人相愛相處本身都已經咁難得

點解要掘個 tum 俾自己踩 ?

我諗如果發明到一種藥食咗就可以控制性慾呢個世界應該會開心好多
小心屌走個老公
我聽朋友講老公幫手沖奶喂奶
好多野都老公主動幫佢去做
怕佢辛苦 等佢老婆休息多啲
好錫佢 好羨慕

而我就要踢佢先肯郁
有時候連郁都唔會

可以點
有人因為貪,想自己獨自擁有

有人因為世俗主義,人哋係咁我又係咁

好多人結咗又唔衰得,人前幸福人後悔恨

跟住又同人比
如果發明到種藥可以幫人自由控制性慾就正
離婚後,我終於有返自己既人生
本身想hea 留係屋企唔係問題

問題係你屋企太多人 無左2人世界

經濟許可 咪staycation

唔想洗咁多錢

party room又好 租幾個鐘酒店又好

唔一定要搞野

2公婆 傾下計 打下機 睇場戲

呢d me time 一定要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞