婚姻到底係乜嘢

832 回覆
763 Like 46 Dislike
因為後生果時你有好多男仔追,要風得風,要雨得雨。依家要調返轉,你湊仔係應該老奉。
結完婚唔係訓同一張床?你short 左?
點解要訓同一張床?
可以的話,各自訓最舒服
咁係咪即係為左得到「見證小朋友成長」呢個喜悅,你用生仔呢個途徑。

到頭來咪又係為左自己開心?
反問返佢後生女同後生仔果時邊個易拍拖d?

邊做要主動追人邊個做被動慢慢揀?
咁唔差在分開住?
同埋需要做
係男人墳墓
唔算
係佢易受人影響 會聽人講
餵奶湊仔嗰 d 你揀得生無理由無覺悟下話

你應該問心你追求緊嘅生活質素係點樣
照顧一個人嘅情緒真係好攰⋯

你返工唔開心我氹
你無得去旅行你唔開心我氹
你屋企人好麻煩你唔開心我氹
唔想同我親戚食飯你閪面我氹 即刻掉頭返屋企
你悶我負責搵地方同你去玩⋯

咁你有冇關心過我返返下工搭搭下車煮煮下飯會喊?
可你老母
邏輯根本解唔通
我屌你老母臭閪呀!
我識幾個怪父母生佢地出既人個家庭都唔係窮等人家。唔係怪父母俾唔到好生活環境而係其他原因。
生仔前要諗吓自己有冇把握,即係有冇資源會教得好,唔好令個小朋友覺得自己輸在起跑線,生小孩前一定要講清楚有晒計劃,我地係文明人,唔係原始人,呢啲先係為地球其他人着想
合格父母唔係剩係講有錢定窮,所以咁多人講生仔要考牌就係咁解
咁港女都結架
指責好簡單 點為知唔會輸在起跑線

我有一期幫過個知名富豪做野

有一次佢同朋友食飯 我去做野去同佢打招呼

佢介紹佢朋友 指住其中一個笑住話呢個窮鬼黎得三十零億身家(我吹水生愛滋)

人比人比死人呀
留意番上面咪咁多人講生仔要考牌囉,到時個仔覺得自己輸在起跑線,父母咪講我有牌喎,平時有定期檢查有維修,跟足晒程序,你仍然覺得自己輸在起跑線就冇計,醫生包一定醫好,咁病人都要有生存意志先得
我意思唔同階層都唔同起跑線

你覺得做足,但可能連人地十份一都冇

我就唔會做虎爸谷佢學一堆野,但只要佢想就盡量滿足佢
講咁耐,考牌就係想收窄咩唔同起跑線呢啲諗法,日本南韓新加坡之所以資源不足但強勢,人地就係保障到中間果浸人數好多,特別叻同特別差嘅人數比較少
想問吓各位已婚人士,到底點解會認定隔離嗰個就係對的人,願意為佢放棄其他選擇?

我愛情長跑失敗咗,後來發現自己對婚姻完全無概念,覺得婚姻嘅意義說服唔到我去進入呢個stage
咁你講到咁大範圍就政府既事啦

Btw我應該會賣屎忽供佢去外國讀大學
我覺得結婚前最重要係長時間同居下

咁就乜都睇得清 到時再決定岩唔岩自己行埋落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞