[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區

1001 回覆
61 Like 10 Dislike
完全好明白佢既心情
以為你為左王室穩定再娶
連大學士都叫你娶黑妹做盟友保pure blood
點知原來都係咸濕
仲要係自己老友
我自己都想咗一陣,其實王會再娶又真係冇得避。但反而想知個女唔高興嘅原因係老豆比人分咗,定係自己個繼承權會冇咗?即係如果王再娶都係keep住生女其實佢唔使嬲?
女主應該係嬲埋alicent
明明係alicent鼓勵女主主動同王傾計同理解王既處境
但係冇同自己講會接近王做皇后
應該係覺得同時俾兩個最親既人欺騙同背叛
係重製版啊
個個係血廟 d血既流動係代表 龍族family tree
https://youtu.be/zu9biKR4ckM
段片頭啲symbol又郁得快又矇,一定要睇呢度解釋,自己睇根本冇可能睇得明,唔明點解唔整清啲,好痴線
on9 grrm
不停食老本返炒呃錢
幾本 so called 新書都係
95% copy n paste
5% retcon
成本書最創新嘅係封面同內頁幾版 illustrations
係咪嗰個女巫?

Lord of light 條女巫
ygritte之後,成套劇最正係佢
屌好想快d睇ep3
preview好正

睇過佢對波
其實Dany 原著都燒曬啲頭髮
不過佢地抗熱能力都相對普通人高
唯一好啲嘅理由係娶海蛇家生出黎啲仔女繼承權有更大機會override 到自己個女
仆街在起碼比海蛇一啲甜頭比佢條氣順啲
lm
你哋頭兩集對兩位女主角嘅overall印象如何
做下投票
鍾意Rhaenyra
鍾意Alicent
原來係咁
條撚樣一有仔就當佢個女冇到喇
其實 why not both
有得屌 alicent 之餘 sea snake 又開心
之後咪等 hightower 同 velaryron 鬼打鬼
viserys 扮中間人兩邊抽水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞