[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區

1001 回覆
61 Like 10 Dislike
好txb 劇情
Targaryen夠成日話佢一族真龍血脈遺傳有非人美貌
咪一樣有Baelor Targaryen呢D黑髮黑眼成個Dornishmen咁
畫到出腸?
講到尾你到講咩原作咪直接睇下佢有冇講咩膚色
佢甚至好似冇話到佢老豆老母係咩人話佢打亂種都仲得
唔會魔改但實會改D野
本來fire and blood就用左類似書中書咁"作者"係掛書中一個學士既名寫
呢個設定要食書就真係方便
一圖睇曬顏值
唔怪得咁熟口面 原來係仆街神父
劇透加密

可能之後再拍前前傳呢 佢首播破咗HBO點播次數記錄
前傳既後傳就大把野拍
再前其實冇咩好拍
反而我係奇怪佢點解唔拍Dunk and Egg先
Dunk and Egg 好似未寫晒書?
仲敢拍?咪寫完既野都咪搞啦
其實可唔可以討論返套野
係到講顏值/黑人 又咩女權
咁鍾意睇靚女咪去睇IG 囉
唔講以為睇緊TVB 討論post
Litter Finger 又係,係PB, GOT兩套都有做
連富奸都開始畫返 肥佬幾時先肯埋尾
Dunk and Egg個種短篇外傳結構冇話寫唔寫得哂架喎
中間咁大段空白肥馬夠長命鐘意寫廿本都仲得
況且係正傳POV寫人物寫得好先話跟書最好
其他大部分衍生其實你都係故事跟大綱比編劇自己發揮黎寫人物
所以先奇怪係點解佢拍前傳係揾個半天吊既時間線
劇透加密

喺PB死得好on9
第一集好正,至少一集講完冇咩特別位要拖落去下一集
想問如果國王再生左仔可唔可以改繼承人?OR又改番細佬做改繼承人?
點樣半天吊?

asoiaf 世界 grrm 寫過嘅 novel 得 asoiaf, princess n queen, rogue prince, dunk n egg
冇啦

外傳唔係拍 dance of the dragon 就係 dunk n egg 架啦
邊有得揀
除非你想睇佢拍同人作品 (即係 got s5 onwards)
佢大把野揀肥馬肯比佢拍咪得
依家夠話拍John Snow啦又有咩小說跟啫呢套
話半天吊係個時間
做前傳又太前同GOT幾乎冇關係
Dunk and Egg其實都係但起碼時間近番些少埋彩蛋都唔少
一係佢直接拍Aegon's Landing好多前因後果可以慢慢鋪開
一直順住拍去到呢段飛龍大戰就最高潮
當然咁就有排拍
jon snow sequel 我當係同人
唔係 grrm 寫
係 kit harrington 自己拉條 team 出嚟話想搞

見識過 d&d 之後
同人作品寧願佢唔拍好過拍
s6 battle of the bastards係咁多季我睇到最肉緊既一埸打鬥
你試下睇返s1第1集,悶到抽筋
冇感覺到咁似大麻瘋多d
就算係肥馬寫書同書都有唔同
ASoIaF個篇幅同手法寫出黎既人物同系列其他個D書根本冇做到咁好
就算佢真係所謂完全照書拍都唔會有GOT個種寫得咁好既人物
加埋大部分時間都冇咩魔法又少左重奇幻
要咁計咁你可以當呢套同埋如果佢之後會拍埋其他有書既係高級同人都得
D人物有排改呢套第一集已經開始改下兩個女人關係啦
我就唔期望有GOT質素喇你拍到好似HBO之前D戰爭片加條龍我都收貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞