[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區

1001 回覆
61 Like 10 Dislike
kodi 特別version,
google 下就找到支援DV 版
咁好 我搵下先
個死黑鬼賣未發育童
其實網上有4K non-DV version 下載
如果唔是畫面要求太高的其實都可以睇,起碼都有4K
但感覺國王心底都係睇唔起個女
佢係過度保護個女,都合理嘅話晒啱啱死老婆
龍石島之後俾個女窒返兩句,最後佢都認同個女做法
但講真好扣分重用Theme song都算
GOT係地圖上唔同建築,而家講啲血流過一堆圖章
仲要唔pause都睇唔清圖章係乜
老實講比我係king都揀白人女仔啦。始終黑人入女太細,感覺似金魚佬多過「夫妻」。同埋如果娶完要等多幾年先可以「交配」咁萬一呢段時間王帝死咗都係出事。學佢講大家都身不由己。
反而今集見到Daemon都有「弱點」,至少佢都係重親情,真係打上嚟未必夠狠心?不過我估後面應該會自立為王吧(可能霸咗某個地方之後)
女主角個樣真係一般….好多時一近鏡就只留意到哨牙珍咁
我覺得佢係矛盾嘅。始終當時未接受到由女性繼位(否則個皇帝就係佢家姐做),但佢又只係得一個女。佢死咗由佢個女上場分分鐘兩野比人害死搶咗皇位,但佢細佬又爭唔落,所以只有「再交配」呢條路
agger跌哂眼鏡theme song + got credits太經典
依家反而覺得首歌唔襯hotd intro畫面
miss咗大好機會用新歌
我寧願佢show Viserys 同 Deamon 有咩家族支持佢地,應該仲正
Daemon雖然有野心,但佢對國王同家人係唔太差嘅(除咗第一任老婆)
喺第一集大議會決定邊個係繼任人之前,海蛇為咗幫自己個仔爭取繼承權派咗軍隊去兇king’s landing, 而daemon就帶自己啲手下撐阿哥凖備對抗海蛇

所以睇得出Daemon係真心撐國王,而國王喺大大小小嘅事上面亦都好縱容daemon

之後發生嘅以牙還牙事件都可以睇得出佢幾重視家人,當然喺政治立場佢咁做亦都直接打擊競爭對手
再唔係整個Targaryen 發蹟史
Valyria核爆—>三條龍係Dragonstone起飛—>燒唒成個Westeros然後降落King’s Landing—>Red Keep係平地慢慢升起
https://www.youtube.com/watch?v=UnjvONLF3Zk

其實我都覺得佢正常時裝係幾索
係劇入面個金髮頭套出出地事
整體黎講今集d金毛都無龍母整得咁自然
冇睇過GOT直接睇呢套得唔得?
呢個世界得兩種女人
一係尊重你玩模型figure嘅女人
一係掃晒你堆模型figure出街嘅女人

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞