[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區

1001 回覆
61 Like 10 Dislike
一開始都覺得醜
而家覺得佢個特色凸嘴幫佢加咗好多倔強氣質
呢集騎龍出嚟救場嗰下幾型
同埋最後望住alicent嗰下俾人背叛又震驚又嬲又傷心嘅樣都show到演技
啲眼淚水係隻眼度啷啷下
驚finale係準備開始大戰就cliffhanger完
s1都拍左成年先出街
之後仲要瘋狂civil war 後期咁多野搞
s2真係唔知2023睇唔睇到
所以可以理解點解咁多人話got開場吸引啲
got個開場係大亂世開端
加埋用stark班細路引人入局又討好啲
不過睇得落hotd呢兩集就會覺得都係一流美劇水準嘅
作為asoiaf多年書迷我一直覺得got個結局大橋就係書個走向啦
不過因為始終未寫到
d&d skip晒啲細節同鋪墊夾硬扭出嚟就好差
好彩我因為睇到s5咁上下開始見到啲原創同改編就棄咗劇
算係避過咗最後呢個伏
書就我已經唔旨意有出完嘅一日
幾場戲佢都carry到
對住班老屎忽actor又冇輸蝕
同matt smith咁多場對手戲都冇比佢搶哂鏡 仲要突出到
第1次擔正算做得好好
hbo casting有料到成日發掘到高質新人
佢好正,可否除衫扑嘢
係sept到佢同alicent果場戲都係,加埋d lighting好靚。兩個都係二十歲未夠已經有主角風範
睇返GOT每季尾算收得唔錯,係有幾季結局震撼啲啫
每季要交代嘅嘢根本會講哂
正解
嗰件又靚又白
有咩唔玩,要玩件小力架
垃圾超粒方今次又喺邊度抄嘢當原創
呢個傳統就希望跟返以前早期got
ep9通常係大戰/高潮位
ep10就會平穩收個尾 唔會話有好吊癮既scene收場
有暫時告一段落 令人默默期待下一季既感覺
希望係咁
最正係個啫咀
同埋我覺得alicent都唔係好情願啦
一開始根本係otto暗示佢去勾引viserys
佢一個十幾歲女仔勢單力薄
老豆都開到聲可以有咩say
呢集佢玩手指睇得出佢對住viserys都緊張同不安
幫otto著戰服嗰段都睇得出佢唔gur個老豆咁做
但同時佢又未到大膽到反叛老豆
最終都係揀咗條對自己最有利嘅路行
最尾viserys話要娶佢
佢雖然冇講嘢但都唞晒大氣
即刻feel到佢本質都只係個少女
啲人物其實仲係好有grrm feel 好立體
女主好cute
狗屎垃圾賤畜超粒方
集合7粒龍珠
勁撚型realm’s delight
有人話係打卡
其實睇完GoT 都唔明Azor Ahai究竟係邊個
唔會有結果
Fans係咪比較多人估Jaime?
BTW有冇人有玩ck2 game of thrones mod
D&D 2條撚樣寫斷晒d 線
代表你而加出席呢個會議
事實:擺上hbo store 又可以賣玩具搵返筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞