[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區

1001 回覆
61 Like 10 Dislike
到時個黑皮精靈又有得嘈一輪
嘈嘈下咪會發現佢居然喺入面算係正常
最後兩個死晒係重點
Viserys點處理件事都反映到佢為人
Aemma橫死掂死 點解要令Aemma用最痛苦最無助嘅方式死去

都有可能只係編劇導演想show呢個選擇幾痛苦啦
不過作為睇嘅觀眾一定會覺得格硬劏肚唔係最好嘅選擇
最後兩個死晒係重點
Viserys點處理件事都反映到佢為人
Aemma橫死掂死 點解要令Aemma用最痛苦最無助嘅方式死去

都有可能只係編劇導演想show呢個選擇幾痛苦啦
不過作為睇嘅觀眾一定會覺得格硬劏肚唔係最好嘅選擇
諗起佢求Sansa唔好殺佢又I love u又剩 真係好難頂
不如當係當時醫學認知啦好嘛

如果要決定要剖腹取子,就必須要係母親仲生存嘅狀態下先大機會成功,因為母親如果係死咗,胎兒好快都會死亡,係咁嘅情況下學士會維持母親生存直至剖出胎兒。

咁合唔合理?
Amazon 套時裝/未來劇The Boys黐線程度其實不下於GOT
好似死咗
Ramsey先爽
冇書跟LF同Tyrion 變晒傻仔
始終係最經典既角色
好想再重溫 但接受唔到個結尾
結尾求鳩其作到離撚晒譜
我都諗點解唔殺左佢先劏
LF遇到Brand呢個識開天眼睇過曬做咩基本上死就死硬,不過比人爆大獲後咁樣扮死狗救情又真係樣衰到癲,起碼都講下d咩Chaos is a leader 攞翻個尾彩
第八季當冇睇過
失敗都預左
但佢咁樣死左,變左佢只係好似Joker咁just want to watch the world burn
完全冇一個清晰既目的,之前既buildup冇晒意思
Varys又係,冇左fAegon變左愚忠,on99咁就燒死左
唔小心睇左dragon list 劇透左
勸大家唔好google 咁多野
未睇
呢套嘢有冇theme?
Got theme完全係j出血
https://youtu.be/s7L2PVdrb_8
LF同Varys呢兩個角色真係冇理由咁既下場
重有Tyrion,頭幾個season超有腦鬼咁多計,之後零作用。

真係睇到火滾
Kings landing 好似係ageon 統一6 kingdom , 發展出嚟嘅城市, 短短25年成為成個世界入面第三大嘅城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞