[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區

1001 回覆
61 Like 10 Dislike
Cls
今季平均一集千幾二千萬美金。。。
明日戰記個成本夠拍。。。4集
兩本
一本係依家拍個本偽史書Fire and Blood
一本就係三篇短篇合埋A Knight of the Seven Kingdoms
至於拍到幾多季冇書跟
其實今套跟書個段都唔係長你都預佢一堆鳩作
用咩可以播到DV file?
皇后好慘
個仆街國王諗都無諗就直接生劏佢老婆
所以最後arya 滅左house of frey 真係爽到一個極緻
到而家都仲會睇返啲人既reaction

仲有Sansa審little finger
以為佢又會做蠢女人
結果三姐弟合力解決最搞風搞雨個個 真係好正
我係電腦用airflow 射去apple tv 4k 睇
無計啦,當時一係兩個都出事,一係至少拎到個仔出嚟。(繼任人緊要啲)以前醫學無咁先進真係好易出事

可惜係最後個仔都冇埋
Red wedding 超級癲,所以arya最後殺曬啲人真係心都涼曬。反而Sansa嗰段,可能當時已經覺得劇情發展好怪,啲角色智力突然大倒退咁所以反而冇咁喜歡。
第一集係咪聲音有問題? 好似好多迴音 定係我錯覺
點會同港產片比

要比都同隔離台魔戒比,睇下amazon會唔會拍到同樣黐線嘅野出嚟。
我覺得最慘係講都唔講,直接㩒低佢劏,feel到王后勁無助
Tell them the north remembers
Tell them the winter came for House Frey
爽到爆
生仔機器係咁㗎啦
竟然有人覺得LF個結局正
我剩係覺得好侮辱LF個角色
諗起都cringe
個套魔戒.....
望到D劇照D衫個D我心諗你究竟邊到駛左4億幾拍8集
乜撚野係咁㗎啦
講比Aemma聽個處景叫佢決定 或者殺左佢先劏唔得咩?
呢幕就係show到Viserys有幾懦弱
佢係想做好人 但唔敢做困難既決定 (殺左佢老婆先)
剩係呃人地呃自己 冇事既冇事既
咁又唔係咁講啦講到明要個繼承人咁要仔唔要乸喺Viserys眼中都好合理 留住aemma之後手尾仲麻煩
條trailer已經比人鏟到上天
UP乜鳩呀你
講緊就算最後Aemma要死,都可以有更好既處理方法
你就講乜鳩生仔機器 留住佢手尾長
弱智仇女撚唔好參與討論好唔好?
咁我有冇講錯先 唔通要viserys問aemma你要揀劏咗你個肚攞你個仔出嚟定係保住你條命? viserys 要仔心切aemma想保住條命 最後咁喺劇情上唔算出戲
agger
醫生講到明乜都唔做就兩個死晒喎
我去到依家都唔明點解會嘈呢樣嘢 重點係最後兩個都死咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞