[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區

1001 回覆
61 Like 10 Dislike
Littlefringer係俾Brandon出cheat整死㗎
要就返真女主 Emma D'Arcy non-binary 嘅風格
唔可以太靚

其實比起講The Fall of the 龍家

我更加想睇The Rise of 龍家
唔知會唔會做埋blackfyre rebellion
唔會啦
另一堆人物另一個故仔
就算拍都當一個新 show 咁拍
rise 有咩好睇
一出龍就屈機
集集都係睇CG
即係睇美軍喺阿富汗點用啲A-10屈啲塔理班咁。
記得friends張central park cafe sofa都係係華納倉摷出黎
佢不惜成本搞騎馬戰都要實現佢個「夢」,老婆講明呢個係佢最後一胎,個醫生講到再唔決定就一屍兩命咁,其實當下佢冇做錯
有14 millions 個結局拍法,偏偏拍左個最弱智嘅出黎
不愧係拍綠燈俠出身嘅人
或者咁講
我想睇龍家點解上位

一個王國嘅倒塌其實現實可能仲癲過虛構世界

(習大大 = 瘋王,你唔俾我話事咁大家一起死)
(胡溫 = 少壯王,好人 影帝 表面風調雨順 暗裡腐爛不堪)
點上位 = 有龍囉

全世界都冇龍
得佢有龍

一出新手村就全身神裝 lv99
玩撚晒
其實我覺得唔係好關事
如果viserys真係驚既話反而唔敢做決定拖落去令到事態更加惡化

好明顯係分娩期間aemma既精神狀態已經唔穩定
係viserys入產房個陣已經不停話唔想生
咁既情況下好難期望aemma會有咩理智既回應
好可能只係識叫救命同唔做決定呢兩個發展方向
反而viserys敢做決定而且留係產房陪住aemma到死面對痛苦
點都唔算係懦弱

反而呢件事既原型alyssa出事既時侯
佢出名悍勇既老公rogar連產房都唔敢入仲要比人屌完先做決定之後走左去
冷兵器時代你拎住幾架永動戰機,個威脅其實仲大過白鬼
我當時睇,隻眼已經半合
去到最後醒晒
跟住就狂煲
全劇最有女人味
佢嚟緊拍第二季
搵個哨牙妹做
Night's watch 邊有Aegon?
我冇睇過正傳

HOTD 係咪只發生嚮 Westros?Essos 係咪正傳先有講?睇上面嗰 YouTube,Essos 面積仲大過 Westros,而且 Valyrian Peninsula 又嚮果邊…
GOT正傳前半部女主角好多場口係喺Essos發生
HOTD主要發生係Westros
第一集海蛇提過嘅三女兒王國就係Essos 嘅西岸,所以應該點都有啲劇情

係咪凈係出一幕柒撚到
應該個七大或者八大都唔會點出現除非加戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞