[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區

1001 回覆
61 Like 10 Dislike
可能未發功姐...正傳果陣Maester都估唔到係扮野, 仲叫雞.
ep3 trailer好正
個死黑鬼賣女
78都慳就自己BT
同意,呢段好好睇,我睇咗幾次
同佢兩個講Valyrian好撚正
同埋睇得出其實deamon對rhaenyra都幾好
都會聽佢勸俾返隻蛋出黎
黑鬼開宗明義叫V娶
Otto陰d陰d送個女比人屌
邊個賤d
一定係otto cheap好多
俾我係king都揀白雪雪啦,另外戈隻又黑又未發育,點屌得落呀
黑鬼個女幾多歲???
真係痴撚線
讀小6就俾老豆賣
佢有話等到14先搞
年紀太細唔係大問題
好多都係等成年先洞房
viserys同aemma都係等到14先搞
係佢老母講
你有無睇哂 真係變後母
只係第二集
角色既發揮唔可以太脫離戲情推進
上集我都話corlys無乜霸氣,今集已經同otto駁火仲俾面色viserys
劇情上呢個衝突係合理,聯姻同Stepstones問題關乎velaryon既政治地位同財富,corlys一定會企出黎爭取最大利益
而且得罪講句otto只係次子連head of house hightower都唔係,corlys呢d半個親藩既強大諸侯唔好話嘈交直接屌臭otto連viserys都無乎

我估之後多出位既small council成員應該係lyonel strong
除左佢既家人有幾重戲分,仲有其他成員既記錄同角色唔係太好寫
其實唔揀verlaryon 聯婚可能怕左Rhaenys
始終佢係Aemon個女點都有威望 不過同alicent結婚擺明當個女冇到 前一晚仲話佢好重要後悔老母死左冇陪佢多d
依家H漫情節咁
我的好友當了後母
冇得用現代價值觀去睇既
但係黑鬼叫人娶佢個女當佢係工具
otto叫個女去引viserys 當佢係工具+雞喎
其實我覺得佢又唔係當個女冇到
前一晚兩父女講開duty of the king
其實viserys係好想得到Rhaenyra嘅理解
而Rhaenyra其實本身都明白呢個係一個duty
of king,更重要嘅係保存佢哋嘅bloodline

可惜嘅係Rhaenyra冇諗過前一晚幫老豆解開
咗心結之後,老豆原來要娶嘅人係Alicent,所以一announce果下就好似俾人Alicent同老豆背叛咗咁

而viserys又太大想頭,諗住既然個女都明白娶老婆嘅必要性,就直接娶個佢本身唔抗拒甚至乎係有少少好感嘅Alicent,rather要娶個細路女(呢個佢本身自己都接受唔到),反正佢個諗法都係有仔生就可以

有d同情Rhaenyra
公主氣場好正
啲人嫌佢唔靚
但佢個blue blood + 自信樣睇到我好鍾意佢
交蛋好好睇
睇到Daemon對公主柔情一面
節奏快到 第三集已經有war睇 不過幾surprise佢地無講Daemon點拿下Dragon Stone 以為Crabfeeder場仗會拖多集先

https://youtu.be/zzCrFWjKPy8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞