香港人做麵包,衰就衰在太過求其

655 回覆
124 Like 526 Dislike
你係華人population既幾多%呀?
依家d 小朋友咁撚自大既
係咪欣田街市嗰間?
我食過
睇動畫,一到午飯做小弟嘅要幫前輩買
正宗果啲甜到糖尿
佢唔鍾意食嗰啲就係冇心機整
我認為可以試吓酸腸
等睇香港包舖發圍
留港撚仲係香港開新鋪
洪瑞珍呢D垃圾都拎黎同Bakehouse 比?
窮到未食過?
外國勢力
香港人開鋪唔撚洗件貨高質ga,最緊要睇得,budget用哂落裝修同marketing到,有咁大吹咁大,mark價有咁費mark咁貴,班港豬就仆著過黎比錢ga啦
有啲韓國包又係好貴
成七十蚊一個
好老實講 葡撻只服kfc
你話係咪係專家
落一樣料一樣煮法都就係一樣同工廠
Ching食開屎食乜都一樣味?
我食過一次ok 不過r&r 好食d 又有香蔥cream cheese 就無再去過
係bakehouse 買我會prefer eric kayser 起碼多鋪頭d 又唔洗排隊。一條友食每日一大塊唔介意比多dd 食好飽
次次都有打手幫間鋪護航
個個po都見到你
eric kayser 嗰度你買原個未切?
太子大廈有間有半個, 但已切
半個都好抵, 之前都想買黎試

你一般點食sourdough?
Bake house 超普通咋喎
大把好食麵包店,新蒲崗都有兩三間,享樂同理想餅店
我淨係飲啡的
Eric kayser 通常都買half sourdough baguette 或者olive ciabatta 好好食現成買三文治都ok 正宗係有少少貴6~70蚊個

食就一係就咁烘脆加靚牛油送scrambled eggs ; 配gruyere cheddar 整grilled cheese; avocado toast 加lemon juice s&p; 搵蒜頭磨落去加cheddar 做garlic cheese toast; 而家夏天買靚heirloom 番茄加evoo 黑醋flakey salt 做tomato toast 或者加埋bacon lettuce 做blt 都好正真係食極都唔厭,唯一買普通港日式飽係買shokupan 整蛋治呢個真係要軟熟先match.你平時點食?
冇辦法 面包舖賺得唔多
香港人唔會投入入去
邊度有得賣
想試
香港最撚大問題係整狗屎垃圾都有人去買,
啲人都冇味覺
過多一排

當新屎坑變成舊

價錢仍然貴

又睇下點

中環金鐘好多呢啲baker

之後呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞