香港人做麵包,衰就衰在太過求其

655 回覆
124 Like 526 Dislike
港式麵包都有好食嘅,日式麵包都有水準,但我口味轉左,鐘意食長時間發酵,少油少糖麵包,香港買到好味嘅都超貴。香港麵包業算唔差,但係價錢根本唔合理。所以唯有自己整。日本唔使講,一定品質最好,反而台灣真心唔錯,好容易買到優質嘅麵包,價錢合理好多。
唔睇清楚就食 分分鐘嘴都插穿
個味咪一鳩樣,bakehouse 不嬲有工場出貨,批發同零售一樣味,邊到黎出左名就不了
是柒旦啦,岩港人丫麻,快
佢個葡撻係幾正
我都希望係,唔想佢變垃圾連鎖。慢慢開多三四間,香港人多啲選擇,又唔駛下下排長龍咁就理想
坐咗幾多年監?
好失望咁講,香港個極端嘅商業社會,只要求賣得快嘅商品,而唔係要好嘅產品。
個社會抑制左好多人嘅才華發展,幾有心機都會比個租金,成本打殘,死症🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
無聽過嘉多娜果啲?自己見識少唔好沖出嚟
廢柴柒到潛左水
係好食啊,但好撚肯定都有好多人係見新開+紅跟風買囉
實會有人因為佢係Bakehouse整所以覺得貴都正常

去啦去啦 排CWB,分薄下灣仔人流
港女只要係新開嘅乜鳩狗屎垃圾都排㗎啦

個蛋撻係好食,但唔係啲人講到咁誇張,落咁多牛油cream點會唔好食
古早 其實好撚貴 條龍就無哂
Bakehouse 仲要日鳩日排隊
實力問題
Dislike 你班連登傻鳩識閪食咩
咪又係6,7蚊到
6點後買2送1
bakehouse 最難係買個熱辣辣新鮮蛋撻
質感似日本麵包多d,係有一樣有返面層皮咁解,佢地d 菠蘿包真係比香港變化多好多
見過夾奶酥,奶皇,豆沙,叉燒,芋頭口味嘅
點解唔講用火燒下佢咪上到色
懶係自己好撚識講到好簡單咁
唔痴牙 唔係空氣飽當贏

百二蚊既心機
未食過 一定好貴
九龍有冇舖
K11 Gontran Cherrier 贏哂啦
咪即係雞蛋仔演化去夾唔同料
老老實實菠蘿包層皮已經好撚甜,搭牛油中和下就啱
其他料根本唔撚夾
依家啲面包乜鳩都當三文治咁整夾一堆料
你有冇食過呀咁 牌子
尖沙咀果間已經唔洗排
Walk in左幾次買撻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞