香港人做麵包,衰就衰在太過求其

655 回覆
124 Like 526 Dislike
係好食, 但一個包成餐飯咁貴, 睇你點睇囉
始終華人唔似西人, 麵包唔係主糧
咁你咪試下用靚料賣貴d

百二蚊呀屌你
物離鄉貴

你去歐洲賣兩餸飯都可以markup 100%
香港人一見你20蚊賣個菠蘿包就話你奸商

賣得平又點用靚料同長時間發酵,仲有造型手工費
岩呀, 所以應該原諒英國既手joke菠蘿油賣80蚊港紙
我上次買咗個rye 好得喎個面脆到裂入面又香我會擺佢同levain 同級,綠鋪d pastry 都好正個蛋撻有bitter orange 底好食過bakehouse, 綠茶canele 都好特別。最得意係綠鋪個老細又係passion 個gerard 不過間野好食過passion 好多
無人幫襯間野執鳩咗就真係唔洗等
合理價啦
而家香港一杯咖啡都要$50
港式包最搵笨應該係銅鑼灣間bon bon 好撚普通不過排晒隊
傻囉,睇你有冇心機做嘅啫。香港其實有好多本地嘅漢堡包鋪,用靚料,賣都想$90或者一百幾蚊個包,一樣有人買。
都唔會有人話去m記十零廿蚊食到,點解要買你咁貴嘅包,咁岸鳩嘅問題。
香港人識野嘅人,依然係有,你做得好,自然吸引到呢班會使錢嘅客
咁犀利?灣仔不是常出沒地方,要揾日專程拜會下先得。
你繼續重複論點做乜

排爆可能係有心機
但冇排爆唔等於冇心機、求其
食爆江嗰間好過
享樂 品穀 真係好正
bakehouse 太多牛油 酥皮 日日食會怕有心血管閉塞
咁當年明將呢
好食?

有無人鍾意食呢舊野,我覺得好好食,早餐一流
唔怪得你身形咁肉酸
我都唔想
我都係要特登去 有時求其貪方便d 就去eric kayser 頂住先。仲有間跑馬地嘅proof 又係好好食不過地點同時間都有d 刁鑽
睇落好撚甜咁
紅豆軍艦咁平邊有心機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞