[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (45)

1001 回覆
11 Like 7 Dislike
之前跳咗幾次返五皇爺府可以揀
話唔定都已經比刑契弟BBQ埋
最衰都係你隻戀童狗成日搞事激親作者😒
樓豬: 又屈我嬲
美女的肉會唔會特別好吃
三十幾歲
咁老邊好食
而且你諗真d
佢同小龍女都係靠玉女心經駐顏
人死咗功力散哂應該個肉身極速變爛肉
我估同之前去天龍寺一樣系一無所獲,樓豬準備左皇位大戰甘耐點會比我地偷步。
A
B
比多一脈神劍你
樓豬嬲起上嚟特登寫係路叔面前燒著哂d劍譜
差少少趕唔切
又或者凌波個步法燒剩一半
行唔到一個完整cycle 等於無撚用
B
所以要救火
幫樓豬諗埋
救火>要分心噴冷氣所以遲咗一步趕到睇住變灰

就咁衝>冇阻止火勢所以去到已經見到一地灰
— A —

…所以我便一躍都高處,試著從高點找到藏經的地方。
很快我便定位到一個高塔,外形與之前天龍寺內的藏經塔甚為相似,如果以大理的建築風格去想,可能是同樣的用途。
不過問題是,這個藏經塔的大火也是頗猛烈,這塔大約也就樓高五層左右,但下面三層都已經在火海之中了。

雖然如此,我還是用輕功先走近這座塔。
走到塔底附近後,我想試著進塔,但看來因為藏書助燃的關係,塔底這層已經完全是一片火海,我連從塔門進去的可能性也近乎是零,此時我心生一計,試著運起內力,用身上的至陰內力去壓制火勢…
我運功出掌,北冥神功的至陰內力迅速放射,猛烈的火勢只像是比狂風所吹到一樣搖曳了數下…看來用內力撲滅如此猛烈的火勢,未免太天方夜譚了。

接著,我又想試試用輕功登塔,但火勢猛烈已經蔓延三層有多,沒有落腳點的情況下,我要以輕功登塔的機會也是微乎其微。

A. 找其他地方
B. (其他合理方法進塔)
---
聽日繼續
所有B樓主會研討下合唔合理
A
b1
直衝入去
激發潛能真氣外放貼身整個寒氣防護罩

b2
即場回憶全真睇過嘅金雁功
然後比d掙扎將x軸改做y軸飛上去

b3
計好角度飛劍出去插入牆做落腳點x2
再跳上去
通常木材起火溫度唔到金屬熔點
等d木燒撚哂變灰之後挖返出嚟就得
B

A
B,除左件衫拎住當滑翔傘,好似荒野之息林克甘靠火堆升空。
跟反巴B1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞