Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(24)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
想問Q700b 要配後置 係咪9500s
文昌巴享受下依家套setup先啦 儲下銀彈之後有目標再出撃, 我都比海關封鎖左, 等番一段時間先買得野, 不過暫時都係冇咩目標所以ok

我對kef只可以放矮腳 (20-30cm), 所以都係用緊tb野, 但係個樣同d料真係好鬼cheap 遲下想換左佢做atacama
soundbar放後置既腳同喇叭腳架唔太一樣呢, 細支好多, 同埋選擇都唔係太多

我自己對後置喇叭仔就用ca minx果對腳架, 自己改少少對番螺絲位
https://www.cambridgeaudio.com/row/en/products/speakers/accessories/floor-stands
S巴你又放毒,俾左個名atacama 又真是幾靚
不過夠唔夠我對D320,始終都有D重 (6KG) 所以我都要計過量度過先
唔該晒
有時都唔係錢嘅問題,好似 Sony 咁呢樣嗰樣又冇貨,有排先湊晒成 set,Samsung 真係成 set 嚟晒唔駛煩
Apple TV 同 Disney+ 好多片都有 Atmos 喎
我指5.1聲道既source。atmos就用盡所有聲道,無懸念
76 算吧啦
邊到?
睇電影台電影討論緊
請教下,係咪atmos就用盡7.1.4? (q800b + 9500)

新手唔識嘢
睇返上面幅圖就係啦
明白。咁即係Dolby Atmos input勁過7.1
唔多識分呢啲技術嘢
隻sub 幾個月先有貨,啲戲一係睇多次,一係儲埋等隻sub先睇,
好肖吊癮
又唔係既,佢多新野玩係真,唔信都可以睇下開箱,其實76仲有好多高級玩家, 一部8500 + 7.1.6 set up再加後級都仲有人玩,好勁
有啲唔同,atmos 係物件導向,佢set 落雨係天花出,有.2/.4都會派上去天花/反射既單元出
都有見過,不過已經真是少左好多人玩av amp 咁
唔知天龍幾時可以出新機
呢個都真,d 朋友嚟完屋企睇場戲開完party 都會話好正同埋想整番套HT,但係去到最後都係直接叫佢買條soundbar 試下先,因為如果冇乜決心做空間鬥士,係香港都幾難玩到HT。
想問下邊度試sound bar最多最齊款?
avlife算係比較多款
要聲+畫先有用

我用100吋畫面+喇叭5.1.2成功毒到朋友 不過我個setup只可以招呼到一個外人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞